Máglyarakás recept
30 perc
A Máglyarakás hozzávalói:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor
2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.
A Máglyarakás elkészítési módja:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 1. 20:10
A máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.