Magas vérnyomás a 3. trimeszterben (beszélgetés)
Most voltam kórházban közel 3 hetet, ebből 2.5 volt szülés előtt. Magas vérnyomással kerültem be (160 +)
Nem játék.. lehet neked nincs tüneted, de a babádra veszélyes lehet, hiszen ott már a méhlepényed áramlása is romolhat.
3 féle gyógyszerrel tudták lenn tartani 130 körül a vérnyomásom..
Akiről én írtam, neki semmilyen tünete nem volt, csak nagyon fájt a háta aznap este ! A terhességi toxikózis minden tünete másnap délelőtt jött egyszerre !
Neked már nem is számít az a 3 hét, már nem veszik koraszülésnek, ha megszületik a baba. Ne kockáztass ! Menj a kórházba !
Menj orvoshoz minél hamarabb!!!
Ez lehet toxémia, ahogy előttem is írják, nagyon veszélyes.
Nem szeretnék rosszat írni, nálam is ez volt a probléma, annak ellenére hogy kórházban voltam.:-(
Sajnos iker babáim nem élték túl, én életemet mentették.
Ez nagyon veszélyes ! Egyik ismerősünket erős hátfájás miatt vitte hétvégén éjjel a kórházba a férje. Ő 7 hónapos terhes volt. Haza akarták küldeni, de nem volt hajlandó hazavinni a férje. Másnap délelőtt elkapta terhességi rángógörcs, azonnal vitték a műtőbe. Megcsászározták, de majdnem rámentek mindketten. Mondták neki a kórházban, hogy ha ez otthon éri, biztos nem élik túl !!! Ez régen volt, felnevelték a gyereküket, de az anyánál maradandó károsodás lett, olyan, ami miatt rokkant nyugdíjas lett fiatalon.
Én azonnal mennék a szülészeti ügyeletre !!! Inkább menj potyára, mint hogy baj legyen !
Rágcsálhatsz, nem lesz bajod, max, égni fog a gyomrod, de az hét szentség,hogy nem fogja levinni.
'A terhességi magas vérnyomás ronthatja a méhlepény vérkeringését, így a magzat oxigén- és tápanyagellátása csökkenhet, melynek következtében éretlenül vagy alacsony súllyal jöhet világra. A kezeletlen betegség továbbá növeli a terhességi cukorbetegség, a méhlepényleválás, a koraszülés és a halvaszületés kockázatát.'
Dönts 37 évesen érdemes-e az elsős babáddal szórakozni. Tuti a vajdaságban is komolyan veszik ezt.
Legalább annyit tegyél meg, hogy hívj fel egy szülészetet jó-e ez az eredmény. Nagyon nem vagyok egy vészmadár, de ez nem játék.
Ha eddig mondjuk mért 130/80-at és most 160-170 a felső, az lényeges kiugrás ua. vérnyomásmérővel.
Közel ua. a mérés , mint a felkarosnál.
Ülve, és szívmagasságban kell tartani a csuklót.
Szülészet, nőgyógyászat van?
Lehet, hogy meglehet várni a hétfőt, de ezt senki nem tudja megmondani. Valószinű nem lesz baj. Mondanám, hogy olvasd el a terhességi toxémia tüneteit, veszélyeit de jobban beparázol, ami érthető.
Ügyelet biztos van,vagy akármilye eü szolgáltatás ahol mèrnek vèrnyomást!
Ne hisztizz hanem keress megoldást!
160, 170 iszonyú magas!
Veszèlyesen!
Lehet,hogy emelni kellene a gyógyszer adagot.
Ha most hétvégén is ilyet mèrsz irány az ügyelet!
Szia!
Menj orvoshoz. Megnézi a fehérjét a vizeletedből. Könnyen lehetsz toxémiás. Nem játék.