Macskatartás társasházban? (tudásbázis)
Egy szóval sem említettem, hogy csak az egyiket viszem haza!"Ha igen, haza hozzuk őket és az egyiket lehet megtartjuk"ŐKET!!!Dehogy hagyom én ott egyedül!!Nem vagyok én szívtelen vadállat!
Tudom, hogy egyedül nagyon félne stb.Mindkettőt hazahozzuk.De várnunk kell reggelig, mert nem tudom egyszerűen megfogni őket.Sűrű a növényzet egy nagy gödörben vannak és nem tudom elkapni őket.:(Ez van.
Nekem 6 cicám volt panelban, csak akkor vették észre, amikor utaztunk, és meglátták a macskakosarakban.
Ha az almuk minden kicsi- és nagydolog után ki van takarítva, akkor ott nincs semmi szag.
A kutyával semmi gondja nem lesz, mert ők csak akkor támadnak, ha a gazda megtanítja rá, de akkor sem arra a kis állatra, amelyiknek "finom gazdi illata van". Azt nem bántja, bármit csinálhat a cica, a kutya nem fogja bántani, mert tudja, hogy az a családjához tartozik.
az enyémeknek pl eszébe sem jut kimenni még a folyosóra sem. (szerintem tudják, hogy itt jó dolguk van, minek mennének máshova:))
az elején persze sokat kell foglalkozni a kiscicával, amíg megszokik mindent, de ha látja hogy törődtök vele, és biztonságban van, akkor nem fog sírni.
ha olyan helyen laktok, ahol nincs nagy forgalom (autók), akkor egy idő után kiengedheted. (de azért tudnod kell, hogy elég sok veszély leselkedik a cicákra a kinti világban).
a kutyával szerintem simán összeszoknak pár hét alatt. jókat fognak együtt játszani:)))
arra figyelj, hogy egyből kaparófára szoktasd a kiscicát, hogy ne máshol koptassa a karmait!! (ez fontos, mert ha nem szoki rá az elejétől, később nehéz lesz ráébreszteni, hogy a kaparófa sokkal jobb hely a körömélezésre mint mondjuk a kanapé)
szerintem ha rendesen tartod a cicát, a szomszédok észre sem veszik, hogy van.
midnenesetre ha a kutya miatt nem szóltak, a cica miatt sem fognak szerintem.
a macskának egyébként sokkal kisebb kínzás, ha lakásban van, mint a kutyának.
a kutyával meg összeszoktatható, főleg, ha egyébként is barátságos természete van a kutyusnak. (a cica meg még kicsi, ő olyan lesz amilyenre nevelitek)
További ajánlott fórumok:
- A macskatartás titkai
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni