Holnap visszaviszem a gyerek orvoshoz és elmondom mit tapasztalok. A lordestin egyértelműen jó, reggel nem vettük be mert alig köhögott. Dél körül elkezdte, majd megfulladt, bevettuk rá 1 órára jobban lett. Azóta nem. Köhög. Én allergiára gyanakszom.
Az még sok is úgyhogy száraznak biztosan nem száraz.
Másik ötletem;
Ugye ahogy írtam is én allergiás asztmás vagyok.
A súlyós allergiám miatt alakult ki az asztma.Ez, mielőtt diagnosztizálták nálam nem fulladásban jött ki, hanem köhögésben.1 hónapig köhögtem szárazon mire csináltak egy kilégzéses tesztet és kiderült asztma.
Ez után már a lordestin mellé kaptam az asztma gyógyszert és így vagyok mostmár tünetmentes.
Most majd figyelem a gyereket. Tegnap nem vettük be rögtön reggel és akkor eléggé köhögött, utána csillapodott. Elfogy az antibiotikum és azt is abbahagyjuk akkor. Az a baj a beteg tájékoztató nem írja, h más eredetű tünetekre jó lenne csak az allergiát. Sajnos van allergiás a családban, a férjem és az anyukája is nem lenne meglepő.
Allergiára szedem állandóan. Pár éve én is kaptam légúti betegségre antibiotikum mellé allergia gyógyszert, csak Loratadint, kérdeztem kell-e, ha egyébként szedek allergiagyógyszert. Nem kellett. Adnak légúti betegségre, talán csökkenti a nyálkahártya duzzanatot? Gyerekként arcüreggyulladásra kaptam folyamatosan allergiagyógyszert.
Ha allergiára gyanakodna küldené vizsgálatra szerintem.
Éjjel nem köhög, ezért én kipróbáltam, h reggel vesszük be. Az a második adagutan gyakorlatilag megszünt a köhögés. Ez fenallt 2 napig, de utána sajnos visszatért a köhögés. Nem tudom az a két nap minek az eredménye volt. Igaz nem köhög annyira, miután beveszi.
Nekünk is irtak fel amúgy allergiára Lordestint, de amikor betegek voltak a gyerekek azt mondta a doktornő, hogy estére vegyen be , kevésbé irritalodik a nyalkahartya.
Ugyanarra a problémára szeded mindkettőt? A beteg tájékoztató alapján ez egy allergia gyógyszer viszont a gyerekem erős a száraz köhögésre kapta mindkettőt.Itthon olvastam el a papirjat, akkor láttam. Nem értem, h most allergiára gyanakszik a gyerekorvos vagy sima köhögés miatt adta. Nem tudom ilyen esetben hatásos e?