Libidó hiánya.... mikor áll vissza szülés után? (beszélgetős fórum)
Mikor szültél? Szoptatsz? Voltatok azért már együtt szülés óta?
Egyébént a szakirodalom is írja ezt, főleg ha szoptat az anyuka. A hormonok meg a fáradtság meg az egész nagy változás miatt ez természetes. Ilyenkor egy időre a nő középpontjàba a baba és az ő gondozása kerül. Persze azért jó ha probálkoztok. Az is normális ha sikositó kell. A nedvesedés ilyenkor a hormonok miatt van, hogy nem úgy működik mint régen. Az is normális ha kellemetlen a behatolás ha fáj egy kicsit. Próbáljátok nyíltan beszélni erről. Lehet a férjed nem mer próbálkozni. Te pedig mondd el hogy szeretnéd, de nehezebben megy. Az is természetes hogy fél füled a gyereken van. Ha nagyon nem tudod ezt kikapcsolni és van lehetőség vigye el valaki sétálni addig vagy bármi. Ha van segítséged, nagymama, rokon barát személyében ne félj kérni. Ha nincs segítség akkor marad az, hogy igenis fel füllel ott vagy, de nyugi meghallod ha felébred akkor félbe hagyjátok és kész.
Ha az önbizalmaddal is van gond, menj el fodrászhoz, kozmetikushoz vagy ilyesmi. Sminkelj enyhén otthon is, szőrteleníts. Öltözz fel valami normális ruhába, ne mindig csak otthoniban legyél. Ezek segítenek vissza találni a nőhöz is aki vagy és könnyebb lesz nem csak anya üzemmódban létezni.
De fő tippem a sikositó, semmi ciki nincs benne de nagy segitség.
Én pont az ellenkezőjét éltem meg, alig vártam, hogy leteljen az a 6 hét, ameddig tiltva van.
Szerintem pszichés eredetű lehet nálad, máshol van a fókusz. Az meg, hogy a férjed sem tekint úgy nőként rád, mint régen, az tudat alatt is csak fokozza a problémát. Bent volt a szülésen?
További ajánlott fórumok:
- Szülés után visszanyerni a testünket, hogyan?
- A munkába való visszatérés szülés után
- Szülés után mikorra megy le a has? Mit lehet csinálni, hogy hamarabb visszahúzódjon?
- Információ visszatartás a kórházban – avagy szüléstörténet másképpen
- Szülés elötti alak visszaállítása együtt
- Kinek mennyi idő kellett mire visszament a hasa szülés után?