Létezik, hogy a haj egy bizonyos hosszúságnál nem nő tovább? (tudásbázis)
Nagyon sok minden múlik az adottságokon, a géneken.
Lehet tenni a haj növekedéséért vitaminokkal, ezzal-azzal, de ha valakinek gyenge, vékonyszálú és folyton töredező haja van és lassan is nő, az sajnos ne számítson hosszú és dús hajra.
vitaminhiány
rossz táplálkozás
genetikailag gyenge hajminőség
gondolom, a körmöd is vékony, gyengécske.
biovanne-t szedj, az elég jól regenerál, meg táplál
Mind írod, a hajad nem nő tovább egy bizonyos hossznál.
A sok igénybevételtől, a helytelen kezeléstől, töredezett lehet, ami befolyásolja a növekedés ütemét. A hajszál növekedési ideje 2-6 év között van. Ez idő alatt a növekedés sebessége változhat, melyet a diéta, a genetika és a hormonális változások befolyásolnak.
A hajnak is van un. pihenőideje, amikor az nem nő. Közrejátszhat Helyes ápolással viszont a akár 100-150 cm-esre is lehet növesztened. Ez a hatalmas hajtömeg, amelynek a súlya sem elhanyagolható, semmi esetre sem a felső határ - a jelenlegi világcsúcstartó a hosszú haj növesztésénél, Xie Qiuping, aki a több mint 5,6 méter hosszú hajfürtjeivel büszkélkedhet.
Vagyis kérdésedre, ismételten NEM a válaszom.
Nekem a fodrászom azt mondta,h van ilyen.
Nekem is letörik egy bizonyos hossztól már évek óta. Ezért is rakattam póthajat és majd még fogok is...
Létezik.A hajad anagén(növekdési) szakasza rövidebb ,mint az átlag.
Az európai nők hajszálai átlagosan 3 évig vanak anagén tartományban,utána jön egy nyugalmi fázis,majd telogén aminek következtébe kihullik.
Valószinű a hajad,csak 2 évig van anagén szakaszban,nálam ez is ez van,ezért nem nő nagyon vállnál lejjebb.
Még jó,hogy folyamatos a hajváltás és nem egyszerre hullik ki 2 év után,mert az nagyobb baj lenne,hogy nem nő a hajam:-)
További ajánlott fórumok:
- A gyerekem tanulja a mértékeket. Hosszúság: mm, cm, dm, m, km. A dm az deci méter?
- Mikor érdemes tesztelni, ha minden hónapban eltérő hosszúságúak a ciklusaim?
- 8 hónaposan milyen nagy volt babátok fejkörfogata? Súlya? Hosszúsága?
- Létezik olyan, hogy az ember egy bizonyos szín után már nem barnul tovább?
- Valóban létezik olyan, hogy genetikailag valakinek egy bizonyos ponton túl nem nő hosszabbra a haja?
- Hogyan tudok egy bizonyos ponton továbbjutni a Mermaid játékban?