Lelkiismeretfurdalásod volna ha a munkahelyen havi 3 napba beleférne a munka és azért nettó 170.000 Ft-ot kapnál? (beszélgetés)
Bizony nem lehet! Nics idő unatkozni, sőt vannak munkahelyek ahol a simitelefon nem lehet a dolgozónál, csak szünetben veheti magához...mégis léteznek.
Elgondolkodom: ha mindenki szellemi munkát végezne, ki rakná össze mondjuk a mosogatógépet, hogy a felszabaduló időben a sokszor tanácsként mondott "tanulj és több pénzed lesz" helyzet kivitelezhető legyen?
Nahát, ennyi kényelmes munkahely, csak kapkodom a fejem!
Na, egy multicégnél nem lehetne ezt csinálni, az biztos!
Ott aztán nem lehet unatkozni, versenyfutás az idővel,
dolgozni kifulladásig, túlóra tömkelege, jó, ha van egy
szusszanásnyi idő, hogy belapátold az ebédet.
Azt elismerem, hogy versenyképes fizetést adnak a munkáért.
Nem tévesztetted össze!
Ő az. Szerintem nem is a saját fizetéséről beszél, hanem annak a fizetéséről, akinek magas a nyugdíja.
Állandóan vele foglalkozik. Most gondolom ott tart, hogy nem érdemli meg az ilyen magas összegű nyugdíjat, mert nem elég, hogy már akkor sokat keresett, de ráadásul meg sem érdemelte volna, mert nem dolgozott meg érte...
A 170 ezer a "nem kevés"☹️?
Egy munkahelyen ez az,nagyon kevés.
Nem szeretném, hogyha már ott esz a fene, ne csináljak valami rendes munkát.
Nem, ennyiért sem szeretnék semmittenni.
Inkább többért, de rendesen dolgozva.
Hát azért havi nettó 170-re nem mondanám, hogy nem is kevés. Abból ma megélni...
Ha ezt végezhetnéd távmunkában, és tudnál mellette mást csinálni vagy megmaradna az időd, az úgy tényleg jó lenne.
De így, hogy ugyanúgy elmegy a napi 8 órád az irodában ücsörgéssel..
Plusz,ahogy írod, közel vagy a nyugdíjhoz. Ha jól tudom, a nyugdíjad majdani összegébe az utolsó évek jövedelme fog számítani a ledolgozott évek mellett. Szóval én lehet, tanulnék valamit abban a 17 napban online, amíg csak ülsz a gép előtt, és elmennék mashova dupla ennyiért a tudasomnal, ahol igaz, kell dolgozni, de így najd abból számolják a nyugdíjamat. ( Ez nem biztos, nem vagyok annyira naprakész ebben, talán valaki pontosít. )
Nem lenne, de nem is szeretnék ilyen helyen dolgozni.
1- Ha nincs munkám, lassabban telik az idő.
2- Amennyiben csak ennyi az összvissz bevételem, az sajnos édeskevés.
Szívesebben dolgozom, ha nem kell beleszakadni, de azért lefoglal a munkám és meg is fizetnek érte.
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a fogadott lelkiismeretes orvosnak nem adtak borítékot, csak szóban köszönték meg és hazamentek?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?