Lehet-e piac területén belül dohányozni? (tudásbázis)
Nyitott kozossegi helyeken sem lehet dohanyozni.
tuti, hogy nem lehet. majd a közteresek intézkednek. bár szerintem ugyanúgy a megállókban is cigiznek, és senki sem sem szól senkinek.
Én sem találok szavakat, hogy a kisgyermeket minek olyan helyre vinni ahol dohányoznak
De olvasgass
[link]
Megkérdezem írásban az ÁNTSZ-T ha megérkezett a válasz majd eldöntöm.
rosszul érzed,de a kérdésed is provokatív.Szeretném én eldönteni hogy szívom-e a dohányfüstöt.
Oké, csak kérdés.
De mit tennél, ha megtudnád, hogy tilos?
Hol a balhé?Ez egy kérdés volt semmi több.Ha mást gondolsz az nem az Én bajom.
Miért azt érzed a kérdésemből?
És ha nem lehet, akkor nekiállsz pattogni azzal, aki bagózik?
Ahogy màr ìrtàk, helyben kell megnèzni. Nàlunk nincs semmi tiltàs. Esetleg az uzlettôl 5 mèterre dologgal lehetne kötözködni. most itt a kozteres mondta, a piacunk magànterulet, innentől kezdve sajat szabályzata. Szerinte dohanyzohelyet kell kijelolni. Az itteni piacvezeto tutira kirohogne, ha ilyennel allnal elo. En dohanyzom, de a piacra ego cigivel soha nem megyek be, de az mubalhe, amit csinalsz.
Így van, és ott biztosan kifüggesztették a táblát. Nálunk van a piacnak nyitott része is, ez már kérdéses lehet.
Zárt csarnokban mindig tilos.
Rendeletben közforgalmú intézmény szerepel, de nincs pontosítva, azaz konkrétan piac nincs nevesítve. Ennek mentén érdemes körbejárni. Nem írtad, hogy zárt csarnokról van-e szó, vagy nyitott területről.
Ha sehol nem látod kifüggesztve a Dohányozni tilos táblát, akkor sajnos itt nem hatályos a törvény.
Lehetni lehet. Azt nem tudom, hogy szabad-e. Gondolom, ha nem szabad, kinn van az áthúzott cigaretta minimum a bejáratnál.
de hogy jó napod legyen 4 gyerekem van.másfél,9.11,15 évesek.Kertes házban élünk jó levegőn sokat játszanak kint az udvaron.De van egy hibánk.Eszünk és a hozzávalókat a piacon szoktam beszerezni.
Te miről beszélsz?
A piac talán "rossz" hely, vagy miért ne vigye a babát magával?
Akkor boltba sem? Gyógyszertárba sem?
Sőt, ennyi erővel gyerekorvoshoz sem, mert a felelőtlen anyja miatt elkaphat valamit?
Hová viheti magával a gyermekét egy "gyeshuszár" kismama szerinted (legyen akárhány éves, én személy szerint 40 leszek nemsokára)?
45-évesen mókás lennék ahogyan Te írtad gyeshuszár kismamának.Engedd meg hogy Én eldönthessem hogy akarok-e dohányfüstöt szívni vagy nem.Ha törvény tiltja akkor tartsák be ,de ha nem akkor a kedvedért átmegyek pláza cicává
És, ha nincs neki hova tenni? Nincs család a közelében, a férje dolgozik, vagy akármi oka van rá?
Gyerekedet ne vidd a piacra,hagyd otthon.Birom a gyeshuszár kismamákat.Maradj otthon vagy a játszótérre vidd ne piacra.
A vásárokról és piacokról szóló 55/2009.(III.13.) Korm. rendelet 6.§ (1) bekezdése
alapján a Piac házirendjét a Fenntartó székhelyén lehet megtekinteni.
Ezt találtam, talán segít.
Nem vagyok dohányzó, sőt. Viszont, ha nem zárt akkor nem hiszem, hogy tiltanák.
nem találok erre vonatkozó törvényt
Városunkban minden vasárnap piac működik.lehet dohányozni a piac területén belül vagy sem,nagyon zavar hogy a sorok közt sétálgatva fújják a füstöt sokszor a pici gyerekem arcába.
További ajánlott fórumok: