Legszebb magyar szavak (beszélgetés)
Cipőfűző.
Ha elvonatkoztatunk a jelentésétől, behunyjuk a szemünket, akkor úgy hangzik, mint a madárcsicsergés. A legjobb egy külföldin kipróbálni, aki még nem ismeri.
düledékeiden.
(szinte énekel)
találtam egy pöpec listát. Talán a akarddal nem értek egyet a több iszerintem oké. Szerintetek?
Utálom mikor ilyenkor az emberek a legszebb magyar szónak a JELENTÉSBELI legszebbet gondolják...a család nem szép szó. A szerete se. A jelentésük szép.
De az hogy pl lenolaj gyönyörű, főleg, ha elválasztjuk a jelentésétől.
Másrészt pár felsorolt szó közül van amelyik átvett, pl latinizmus.
Volt egy pár éve egy "hivatalos" verseny, ahol a legszebb hangzású magyar szó a LENOLAJ volt.
Jelentésre?!
A "Szeretlek!" (ahogy a férjem suttogja... vagy ahogy fogvicsorgatásig szorító ölelése közepette, nagy vehemenciával a 4 éves gyerekem mondja: "Ennnnnnyile szeletlek"!) :-)
De ha esetleg a legmeghatóbb kategóriában is indulni akarnánk, nálam az ANYÁK NAPJA viszi a prímet! Sosem úszom meg szárazon! ;-)
Még általános iskolás koromban hallottam-olvastam valahol, hogy (a vécécsésze analógiájára) a külföldieknek nagy tetszik a fülolaj szó... Gyanítom, hogy az 'ü' miatt ki sem tudják mondani, de hangzásában tényleg szép.
Ja, és az ígéret szép szó... hahaha :D