Laktulóz intolerancia esetén miket nem lehet enni? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek de nem a sibo meg a laktóz érdekel.
Laktulóz intolerancia esetén miket nem lehet enni? ezt szeretném megtudni.
Sajnos az kemény, mert állományjavítóként felhasználják!
Mindent elkell olvasnod! A pultoknál az eladó tud neked olyan felvágottat adni, ami nem tartalmaz laktózt!
Ha mégis eszel tejes dolgot, erre tudsz a patikában venni tablettát, elrágod és már ehetsz is tejes dolgot! Nem tudom, hogy lehet e recept nélkül kapni, mert régen ez csak orvos írhatta fel!
Hamar belefogsz rázódni!
Találtam valamit!
Ez a szénhidráttal függ össze, azaz ezt kell csökkenteni.
"Hogy kezeljük a SIBO-t?
A SIBO sztenderd kezelése egy Xifaxan (nálunk Normix, a hatóanyaga rifaximin) nevű antibiotikum. Mivel a Xifaxan nem jól szívódik fel a szervezetben, a nagyja a belekben marad, és így nagyon hatékony SIBO ellen. Az vele a probléma, hogy a legtöbb biztosító társaság jóváhagyta ugyan utazás közben szerzett hasmenésre, de SIBO-ra nem, tehát a legtöbb embernek túl költséges. Az én prakszisomban a pácienseimnek alacsony szénhidráttartalmú és finomított lisztektől, cukroktól és alkoholtól mentes étkezést javaslok. Ha a Xifaxan túl drágának bizonyul, akkor egy gyógynövény keveréket írok fel, amit 30 napig kell használni. Az általunk használt, ún. Microb-Clear-t javaslom, ami magnézium kaprilát, berberin, valamint tribulus (királydinnye), egynyári üröm, grapefruit, borbolya, medveszőlő, és fekete dió kivonatainak keveréke. Ezen kívül az ún. 4R programot követem a belek regenerálásához.
A candida túlszaporodáshoz hasonlóan, a SIBO-ra hajlamos egyéneknél a kezelést követően visszatérhet a probléma. Ezért ajánlott hosszútávon alkalmazni az alacsony szénhidráttartalmú diétát, ami különösen a finomított szénhidrátokra vonatkozik.
A 4R program: négy angol “r” betűvel kezdődő szó kezdőbetűiből született elnevezés. Ez a négy szó: remove (eltávolít), replace (kicserél), reinoculate (újratelepít), repair (javít)."
Itt a link is: [link]
Én is kerestem, de konkrét felsorolást én sem találtam.
Mikor mehetsz a dietetikushoz? Ha az még soká van, hívd fel telefonon, hogy mondja meg, mi az, amitől feltétlenül óvakodj. A részleteket majd átbeszélitek a személyes találkozáskor.
Pedig van róla szó a cikkben!
"kontaminált vékonybél szindróma (SIBO)"
Én erre keresnék rá! Én úgy látom, hogy neked sok tejterméket kell fogyasztanod, hogy minél több laktulózt vigyél be a szervezetedbe, hogy a bélflórád jól működjön.
Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy sokan divatból fogyasztanak laktózmentes ételeket és ezzel létrehoznak egy betegséget...
Laktulóz kilégzéses teszten voltam, ami pozitív lett.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ez esetben mi az, amit nem ehetek. Fogok menni dietetikushoz, de addig is, hogy tudjam mit csináljak.
Kerestem googlen, de nem találtam konkrétan arról semmit, hogy mi az, amit nem lehet enni. Mindenhol csak a laktózról van szó. Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Hogy zajlik egy laktóz intolerancia vizsgálat vérvétellel?
- 5 hónapos babának lehet laktóz intoleranciája? Szoptatok, és sokan azt mondják, ha azt akarom, hogy ne fájjon a hasa, váltsak tápszerre.
- Gyomorgyulladás esetén mik a tiltólistás ételek és mik azok, amiket nyugodtan lehet enni?
- Glutén-laktóz és tojásérzékenység esetén miket esztek?
- Mikortól mit és miket lehet enni Colonoscopia diéta esetén?
- Kevés gyomorsav esetén miket ajánlott enni?