Lakcímkártya nélküli kijelentés.... (beszélgetés)
Bemész az okmányirodára, ha nincs helyben, akkor az önkormányzathoz, megmondod, hogy megvettétek a házat, és megkéred, nézzék meg, be van e valaki jelentkezve, mert mondjuk hozzátok mennek a levelei. A népességes programban megnézi az ügyintéző, és megmondja, hogy igen vagy nem. A személyes adatok védelméről szóló törvény szerint nem lehet adatokat kiadni, de ilyen esetben ezt megteheti, mivel érintett vagy. Amúgy pedig másik törvény szerint, ha nem tiltotta le az emberke az adatai kiadását, akkor is ki lehet adni.
A nagyobb gond ott van, ha nem tudjátok, hogy hol lakik a régi tulaj. Elég tudni biztosan a várost, ahol él, és akkor az ügyintéző elküldi annak a városnak az ügyintézőjének a megkeresést, hogy idézze be az emberkét, hogy miért nem jelentkezett ki. Nekem most volt fél éve egy ilyen esetem, és megjött a válasz a másik városból, hogy beidézte, és egyúttal be is jelentkezett ott az emberke. Úgyhogy megoldódott.
Akkor igen, ez lehetett valóban.
Én is 2-3 hetente töltöm le a frissítést
Sziasztok!
Kijelenteni külön nem tud, az a rendszer már megszűnt. A mostani szerint úgy "jelentődik" ki valaki, ha valahol máshol bejelentkezik.
Az anyósod maximum fiktiváltatni tudja a lakcímeteket, de sokat nem ér vele. Először is elég sok pénzbe kerül (okmánybélyeg), másodszor pedig az ügyintéző először beidéz az anyósod fiktiválási kérelmére, és megkérdezi, niért nem jelentkezel be máshol. Aztán közlöd, hogy ott laksz, és ennyi. Ha fiktiválva is van a lakcím, az csak a népességnyilvántartásban jelenik meg, de például a postásnál nem, tehát ugyanoda mennek a levelek, stb. Hidd el,nem tud kijelenteni.
Én ezzel dolgozom, éppen most kellett fiktiválnom egy címet, de nem volt rá szükség, mert bejelentkezett máshova a volt férj.
Most lett belőle elegem. A párom azt mondta majd elbeszélget vele,de hiába az anyja,ő sem szereti! (azért mert nem ő nevelte fel,haenm a nagymamája...ő csak kóálygott......ivott)
Nem anya! DE azért követelőzik. Szerintetek mit lehetne csinálni
További ajánlott fórumok:
- Hogy reagálnátok erre a nem hétköznapi kijelentésre ?
- Mit tennél ha az anyósod kijelentené, hogy neki köszönheted hogy van gyermeked...
- Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni?
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Van értelme 1 hónapra előre kijelenteni bármit is az iskolanyitásról?
- Mit jelenthet ez a kijelentés egy férfitól?