Különös módon népszerűsítették a szoptatást. Mi a véleményetek erről, mert én kiakadtam rajta? (beszélgetés)
[link]
Az emberi hülyeség határtalan.....
Nem az összeugrasztás volt a cél,csak kíváncsi voltam kinek mi a véleménye erről.
Jajj, hagyjátok már ezt a témát!
Nevetséges volt az egész fórum indítása, hiszen csak megint az összeugrasztás volt a cél!
Mindenki addig szoptat ammedig akar, aki meg nem tud vagy nem akar az sem gond!
Miért kell még mindig ezen csámcsogni???
Én is tudom, 1-2 példa van erre. De nem gondolnám, hogy az adott helyzetben azért viselkedett így a hölgy, mert erre gondolt... egyszerűen tapintatlan és tolakodó volt.
Ismerősöm szoptatta az örökbefogadott csecsemőt, tehát így se lehet általánosítani. Egyszerűen annyira szerette volna átélni, hogy végül sikerült neki pár hét alatt elérni hogy lett teje és nem is kevés .
A szomszéd asztalnál, de elég közel.
Jézusom!Az asztalnál ahol ti is ettetek?Gratulálok neki...Azért ennyire ne legyen már a világ legtermészetesebb dolga.....
Egy grillétteremben volt, ahol mindenki mászkál, korlátlan fogyasztásos hely. Beszélgettünk előtte, mert a gyerekek hasonlóan a te esetedhez összebarátkoztak (volt játszósarok ott ültünk mi is és ők is a közelében hogy a gyerekek szem előtt legyenek... szó szót követett, mondta mennyire hasonlít rám a kicsi, aztán jó magyar szokáshoz híven nagyon hamar ott tartottunk, hogy a szülés és hasonlók voltak a téma. Nem szeretek kamuzni, ház rövidre zártam, mondtam hog yörökbefogadás volt... Ezek után kb. fél órával történt az eset, amikor miközben mi ettünk, ő szoptatott az asztalnál, a férjem kínban, a gyerek meg nyakig benne a sztoriban...)
De aláírom, ez egy eset volt, ebből nem szabad általánosítani. :)
Én nem hatódtam meg.Más dolgoktól szoktam meghatódni....:)
Akkor tartozom egy hatalmas bocsanatkeressel,en ugy emlekeztem egy vadidegen holgy mondta a kislanyodnak,hogy teged is biztosan igy szoptatott anyukad,vagy valami ilyesmi..Igy teljesen mas a helyzet,bocsanat!
Pl. mielőtt anyu minden részletbe beavatta a gyerekemet, esetleg megkérdezhette volna, hogy szeretném-e... különsen hogy tudott az örökbefogadáról.
Nem várok el semmit senkitől. Csak nem szeretem ha olyasmibe is belerángatnak a diszkréció hiánya miatt, amibe nem kellene. Szoptasson nyugodtan, engem nem zavar, már írtam. De nem értem, miért kell ebbe idegeneket is bevonni.
Ugy emlekszem neked van egy kislanyod akit orokbefogadtal ugye?(egyebkent mikor a sztorit olvastam akaratlanul is felmerult bennem hogy te komolyan elvarnad egy vadidegen szoptato anyukatol hogy kitalalja orokbe fogadtad a lanyodat,azert nem tudtad szoptatni?Ez kicsit abszurd.)
Nem azert irtam le a mi sztorinkat hogy barkit is meghatodjon,csak hogy bemutassam a szoptatast egy kisgyerek szemszogebol is..A 3 es fel eves lanyom nem akadt ki rajta,szepnek talalta a dolgot..Tanulhatnanak tole egyes felnottek.
Ezt majd az anyukaja eldonti.mar hogy mi a jo neki,es a gyerekenek..Ha addig engedi szopizni amig a kistesoja szopizik,na bumm..Neked ezert ne fajjon a fejed.
Nagyon megható történet, én is meghatódtam volna, ha nem egy ugyanilyen eset után vígasztalom egy hétig a gyerekemet... de mindegy, ettől még el lehet érzékenyülni tőle...
A 2 éves kb akkor addig fog szopizni mint a kisbaba,mert ezt látja.Én nem engedném neki,de ez az én véleményem.
Bar mar nem el a forum,nem tudom megallni hogy ne irjam le amit ma tapasztaltam.A delutant a tengerparton toltottuk a gyerkocokkel,es a mellettunk levo csaladnak 4 gyerkoce volt.A legkissebb par honapos a kovetkezo 2 eves 3 es 5 volt a legidosebb,Mikor a picit szoptatta az anyukaja (letakarva mielott felhordulne valaki) odatotyogott a 2 eves kislany,es mig az anyukaja bufiztette a picit,addig o eltakarta magat egy torolkozovel,odafeszkelodott az anyukajahoz,es szopizott kb 5 percig..Aztan ment vissza jatszani.A kislanyom nem ertette hova tunt a jatszopajtasa tehat megkerdezte tole mire a kicsi lany annyit mondott hogy ittam tejcsit..Te nem szoktal?Pici lanyom elkerekedett szemekkel nezte es nem ertette hogyan ihatott tejcsit az anyukaja cicijebol..Mire a kislany odahuzta az o anyukajahoz,aki eppen a masik cicire rakta a picurit es megkerdezte megmutathatja e a baratnojenek hogyan iszik tejcsit a kistesoja..Anyuka megengedte hogy belessenek a kendo ala,mire az en tunderkem csak ennyit tudott suttogni:Anya ez milyen szep...Te is adtal igy nekem tejcsit?
Mikor hazaertunk megkerestuk a fotokat ahol szopiztak mikor picik voltak..Es tudjatok mit mondott az en 3 es fel eves kislanyom?Anya ez a legszebb fenykep rolunk..azert mert magadbol etetsz.
En ehhez mast nem is fuznek hozza..
Előfordulhat, hogy olyankor még nem akarja abbahagyni, viszont már réges-rég érett rá, így ha az anya nem akarja szoptatni, akkor már jó ideje könnyű dolga van-lesz.
pl van egy olyan ismim is, akinek azt hiszem 3 éves volt, mire anyuka beteg lett olyan gyógyszereket kellett szednie, amivel tilos szoptatni.
Mindenféle hisztizés nélkül a gyerek megértette, hogy mostantól nincs, pedig ott semmi átmenet nem volt.
Én amondó vagyok, hogy a nagyobb érettebb rá, és könnyebben el lehet hagyni...legalábbis én pont ezeket a jó példákat hallottam másoktól.
Hát annyira nem akarom, inkább úgy mondom, addig engedem maximum.:) Tehéntejet nem akarok neki adni 2 éves koráig, és úgy vagyok vele, ha van tejem, miért ne azt kapjon tápszer helyett, de ha elhagyná a szopit most már magától, azt nem bánnám.
Bocs,ha személyesnek vetted,te tényleg nem írtad hogy addig akarod amíg a kicsid el nem hagyja magától...De volt aki írta.
Tudom emlékszem rá,hogy te 2 éves koráig akarod szoptatni a kicsit...:)
Én is sok gyerekről hallottam, aki olyan másfél éves kor körül szépen elválasztották magukat. Ebben reménykedtem én is, de a lányom nagyon ragaszkodó, ezért még 2 éves koráig várok.
Szerintem a szoptatás elhagyásának nehézsége gyerek függő. Nekem 5-ből kettőnél nehezebb volt- ők alapból jóval érzékenyebbek mint a tesóik.
Én ezt nem írtam, én 2 éves korig tervezem maximum akkor is, ha ő nem akarja. Viszont az estit kezdi elhagyni, csak akkor szoptatom, ha ő kéri. Vettem neki junior italt, azt adom majd neki elalvás előtt, és hátha lassan magától elhagyja a reggelit is.
Hiába küldtem sört? Nem rég olvastam, hogy a sör jó vesekő ellen mert ugye az bő folyadékbevitel és átmossa a vesét. A témánál maradva pedig segíti a tejszaporítást. Persze alkoholtartalma miatt talán inkább ne! Hát, hogy két deci sör árt-e vagy sem? Nem merek állást foglalni. Határeset.
Oké,én meg iszom a vizet...Fő az egészség...:)
A Cola az jó,csak én nem nagyon szeretek venni,mert akkor a nagylányom is azt akarja inni,ami ugye nem túl jó.Most meg tudnék inni pedig egy nagy pohárral...De marad az ásványvíz.
Szerintem is túlzás,de tényleg sok ilyenről olvastam már.Ha tényleg önszántából,és boldogan teszi,hát tegye,de minél tovább szoptat egy anya,annál nehezebb az elválasztás.Írtátok itt sokan,hogy majd a gyerkőc tudja,mikor jó neki abbahagyni...és ha 5 évesen sem akarja abbahagyni,olyankor mi van?
További ajánlott fórumok: