Krumplis pogácsa recept
A Krumplis pogácsa hozzávalói:80 dkg krumpli
120 dkg liszt
50 dkg ráma
3 dl tejföl
2 tojássárga
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
só
A Krumplis pogácsa elkészítési módja:
Sós vizben megfőzzük a krumplit.Majd krumplinyomón áttörjük. Ha már kihűlt akkor mindent összegyurunk. Kelni hagyjuk. Ezután 2 ujjnyi vastagra kinyujtjuk.Tetejét késsel beirdalni,kisszagatni és megkenni tojássárgával.200fokos sütőben hamar kész.
Tepsibe rakáskor még kelni hagyjuk,mert különben eldől
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Aranka2, 2007. jún. 2. 16:43
A krumplis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.