Krémtúró állaga miért lett más? (tudásbázis)
Tudod ez is-is, és ki miket nézz.
Visszasírni nincs értelme semmit.
Kellemesen, nem visszahúzóan, hanem alapozoan jó nosztalgiázni.
Konzervipar nagyot fejlődött, de alap anyagminősége meg nagyot zuhant.
Így ízeletlen, vagy műízű, de már nem savanyú - mert futószalagon megsavanyodott - minden paradicsomos termék.
Nincs olyan, objektíven hogy jobb. Természet közelibb, gazdagabb, személyes ízlésnek jobban kedvező van.
Igazából nem is a tartósító, hőkezelő eljárások, hanem a higiénia változott meg. Nem rozsdásodó vas és eloxidált bádog és félig eltömődött gumicsöves gyártósor elemkekel, és szabad levegőnél koszosabb gőzök és gázokkal teli fojtó légkörben készülnek az ételek, hanem patika tisztaságban és rozsdamentes acél és edzett üveg, és sokféle tapadás mentes műanyag közt is már.
Mondjuk nekem nagyban más volt mint a többségnek, mert a nyugati termékek is és a dollár bolt is ott volt, plusz, a francia unokatestvérem akit mind a második és harmadik diplomája és negyedik és ötödik nyelvtanulása alat apám tartott el cserébe, hozta zsákszám a francia és amerikai játékok mellet a amerikai, svájci és francia édességeket is.
Nincs ott egy tacskó vagy osan? Én utóbbiban szoktam venni.
Szerintem tök finom :)
Nem is láttam olyat :O
Ide az isten háta mögé ilyesmit nem hoznak XD
Akkor lindt csokit egyél :)
30 éve édesítőn élek megszoktam.. Nem zavar. Sőt tudok úgy főzni sütni vele és más nem veszi észre. Bár xilitet soha soha többé...
A milka pedig jó. Mondjuk havont 1x eszek csokit most már. Még mindig van a kóstoltatás melóból egy táblányi XD
Igazából az ízlésed változott valószínűleg. A PMmiatt lehet az is. Anyu se szeret sokmindent amit régen igen. Csak lehet hogy van összefüggés.
Igen, lehet, hogy igazad van!
és nem csak az, hogy olvad, ez engem pont nem zavar, mert az olyat szeretem, hanem nekem inkább úgy tűnik, hogy a milkában kevés lett a csoki. Inkább hasonlít egy túlcukrozott kakaószerű valamihez, mint csokihoz az íze.
persze, kevés csokit eszek mostanában, de ha ezt teszem, akkor a marcipánost veszem, pedig a mogyorós volt a kedvencem.
Sosem voltam nagy sajtos, de mostanában még kevésbé, mert a sajtok egyre rosszabbak. Pont a napokban vettem egy darab sajtot, amikor kibontottam azt hittem elájulok a szagától, és a melegítést nem is említem....De fura mód az íze nem volt rossz, pedig már épp kidobni készültem:D
Visszatérve a krémtúróra, ami nem tudom miből készül, de borzalmas az íze. Régen csak vaníliás volt (kék volt a felirat a tetején) és vaníliás mazsolás (lila felirattal), de azok jók voltak, az állaguk is és az ízük is, mostanság az összes (krémtúró, joghurt, túrókrém, joghurthab, stb.) mind egyforma állagú szinte és az ízük borzalom...
Szerintem azért romlott a minőségük, mert már nem mi csináljuk, hanem külföldiek, akik azt sem tudják, hogy milyennek kell ezeknek lennie.....
Már nem iszok szörpöt, mert mindben van édesítő (piroskában is), és a szörpön érzem. Jó, régen sem volt minden napos a szörp ivás, most meg sosem:D
Nekem a sport szelet a kedvencem volt, de ma már nem fincsi a legkisebb, milkát szoktunk enni többször, de már annak sincs csoki íze lassan.
Persze van sok csoki, sokat kipróbáltam, de egyik sem az igazi.....
megsúgom most is tejből van ;)
a csoki ehetőbb???? te mit eszel most hogy a 30 évvel ezelőttit jobbnak érzed??? :D a szörp ma is szigorúan a Piroska, csoki a milka, a túró rudi lehet jobb volt.. de ami ma tényleg túróból van az szar... nagyon... nem tudom mit csinálnak vele de blöe...
Nem fogunk összeveszni a kaján:DDDD
Sosem enném meg a csokis túró rudit és a mesesajtot:DDDD
Én visszasírom a régi ízeket. A szörp iható volt, a csoki ehetőbb, még a túró rudi is jobb volt.
Régen azért savanyodott meg, mert tejből volt, most meg azért nem, mert ízfokozókból és társaiból rakják össze:(
Az biztos, hogy jó tartósak leszünk ezektől:DDDD
A mai ízek sokszor jobbak.. Emlékszem a régiekre de nem sírom vissza.. Ma már sokkal jobb a tartósító hőkezelő eljárás is emiatt nem tud hamarabb megsavanyodni. Bár a mai napig futok bele savanyú tomeggyartott tejtermékbe.
A joghurthabot szerettem de inkább a kakaós túró rudi hiányzik. Az a barna papíros :D meg a mesesajt (mifelénk már nem kapni)
92. előtt még minden jobb ízű volt, akkor még a tej is megromlott, a krémtúrót ne is említsük.
A mai fiatalok, akik nem emlékeznek arra az időre, nem is tudják, hogy micsoda ízeket vesztettek.
Igen, köztük a lottó csoki is fincsibb volt, a joghurthab is és persze a krémtúró is. Én a derby kekszet annyira nem szerettem.
off: Derby-ben ráadásul mesterséges dolgok sem voltak.
Klasszikus délutáni matiné (tv műsorszünetben) magamhoz vettem egy csomag Derby kekszet, egy nagy bögre citromos, édes teával és lábal felfele leültem elmélkedni a becsukot egyszemélyes magastámlás fotelágyba.
Talán,mert a gyártó is más...
Talán,mert így egészségesebb...
Amúgy az íze ugyanolyan,én imádom!
Ahogy annó a derby kekszet is!
Melyik gyártó melyik krémtúrójáról van szó?
Mert anno 90-92-ig egyféle volt, ahhoz nagyon hasonló ma is kapható. Bár ma kevesebb mesterséges anyag van benne.
p.s.: A Lottó csokiból persze mert azt szoktam meg, és mert nagyon erős volt az íze, 80-as évekbeli cukron, tejen és kakaón kívül szinte teljesen mesterségest szerettem. Viszont egyet nem értek, miért vagy kiért/"kik miatt" nem kapható a klasszikus holland vajas keksz, nugáttal töltetőt változata, amit itthon Derby márka néven árultak.
Most már egyformák vagytok.
Kicsit buggyant mindkettô.
Mióta romlott az állaga?
Amit régen a közértben lehetett kapni az finom volt, azt te nem is tudhatod, olyat már nem ettem vagy 25 éve.
Pedig pesti vagyok....:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Ehet már egy 9 hónapos gyerek krémtúrót? Mindenki mást mond. Ti hogy gondoljátok?
- Mennyi idős korától adnád a következő ételeket egy babának: (Milli) krémtúró, túrórudi, virsli?
- Mikortól lehet adni a babáknak natur joghurtot, krémtúrot, danoninót?
- Nagyon sűrű lett a meggylekvárom, mit tudok tenni, hogy megfelelő állaga legyen?
- Mennyi idősen lehet joghurtot és krémturót adni a babának?
- 2 éves kisfiamnak sokszor édeskés (egészen pontosan vaniliás krémtúró illatú) a lehellete függetlenül attól, hogy mit evett. Mitől lehet ez?