Krémes paradicsomleves? (beszélgetés)
Ahogyan én szoktam:
Kevés zsiradékon (2-3 evőkanál olaj) 2 teáskanálnyi lisztet pirítok, magyarul rántást készítek,egy csipetnyi pirospaprikát szórok rá, majd 2 dl hideg vízzel engedek fel, elkavarom, hozzáadom a 2- 3 kis dobozos paradicsomsűrítményt, majd tovább hígítom a kívánt sűrűségűre. Jól kiforralom, még teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Kb egy liternyi levesbe két csapott evőkanálnyi tésztát szórok, ízesítem a levest sóval, kristálycukorral ízlés szerint. Én egy levélke zeller zöldet teszek még bele. A tészta bő 5 perc alatt megfő. Mivel a tészta vizet vesz fel a főzés alatt a leves túlságosan besűrűsödhet, ezt vízzel (húslevessel) tudod hígítani.
Kellemes főzést!
Először is csinálj rántást,a rántásban keverd el a cukrot,attól lesz szép fényes,és édes! :)
Arányokat sajna most így nem tudok neked írni,ha ott lennék,segítenék neked szívesen! :)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Paradicsomlevest szeretnék enni:)De azt a nagymamám fajta levest,ami krémesebb és édes!Amibe betű tészta van:)Van sűrítményem is egy kicsi és van főzött paradicsom levem is!Valaki elmondaná nekem arányokkal,h h kell megfőzni?:)Köszönöm szépen:)
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt?
- Csajok, Szilikon, ez lesz a Paradicsom :)
- Mitől lesz olyan finom krémes a paradicsom leves?