Közös megegyezéssel válok meg a munkahelytől akkor jár a munkanélküli? (tudásbázis)
Én is kérdeznék. A kérdésem alapja ugyanaz, mint ami itt áll, csak épp az állampolgársággal van kicsi difi.
Ha valaki román(vagy bármilyen más) állampolgár, 2,5 év igazolt magyarországi munkaviszonnyal és lakhellyel rendelkezik, akkor kaphat munkanélkülit itt?
(Elméletileg Romániában 1 év ottani meló után a magyar állampolgárok kapnak... :-s)
Egy jogi fórumról másoltam be a jogász válaszát:
Ha munkáltatói rendes felmondás, vagy közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony, akkor másnaptól regisztrálhatsz a Munkaügyi Központban. Ha te mondasz fel, akkor kaphatnál csak 90 múlva ellátást.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Sajnálom,hogy veszekedés is lett itt közben.
Közös megegyezéssel történő munkaviszony megszűnésnél jár munkanélküli, a három hónap az alábbi két munkaviszony megszűnésre vonatkozik.
"A folyósítás kezdő napja a munkaügyi központ kirendeltségénél történő jelentkezést követő naptári nap. Abban az esetben, ha a munkaviszonyt a munkanélkülivé válást megelőző 90 napon belül a munkavállaló rendes felmondással vagy a munkáltató rendkívüli felmondással szüntette meg, akkor a járadék csak a munkaviszony megszűnését követő 90 nap elteltével folyósítható, tekintet nélkül az egyéb feltételek meglétére."
Amúgy meg kár vitázni és egymást rágalmazni.
Tudjátok mi a megoldás?
Fel kell hívni a munkaügyi központot,aztán lehet osztani az észt:)
Amúgy most jár le a munkanálkülim,de én csak baromságokat írok:)olyat ami nem igaz:)
Az eszem megáll...
Gondolom aki így osztja az észt,annak azt sem nézték hogy az elmúlt 4 évben mennyit dolgozott..csak azért írom mert nem puszira adják a munkanélkülit,hanem elbírálkák!Ja,és egymás után kétszer nem lehet munkanélkülire menni:DD
Azért mert VELEM ÍGY TÖRTÉNT!
És mint írtam,én is csodálkoztam hogy csak 3 hónap mulva kapok pénzt!!
DE TE BIZTOS JOBBAN TUDOD...ELVÉGRE TE VOLTÁL OTT ÉS NEM ÉN!:)
Ja "megítélni" nekem is "megítélték" de PÉNZ CSAK 3 HÓNAP ELTELTÉVEL KAPTAM a közös megegyezés miatt!!
Nem tudom mi a francot magyarázkodok neked,ugyis olyan okos vagy és mindent jobban tudsz:)
Egyébként a "közös megegyezés" utáni szabályok,mindenkire vonatkoznak nem csak rám:)
Mindenhol így van,hogy közös megegyezés esetén,csak 3 hónap elteltével kap pénzt a munkaügyi központtól.
Aki nem hiszi,járjon utánna:)
jó lett volna!
egy havi bérem kaptam meg.
ez borzasztó...
legalább jó sok évet hajtottad nekik a szekeret?
Sajnálom!!!
Munkaügyi per. Bár sajnos ma már nem ingyenes.
Engem szülési szabi ideje alatt rúgtak ki:(
Meghalt a gyerekem,ezért "felrúgtam" a megállapodást hogy csak a Gyed leteltével megyek vissza dolgozni.
Mit tudtam volna csinálni?Hírtelen állásom sem lett:(
További ajánlott fórumok:
- Márciusban letelik a gyes. Szeretnék felmondani a munkahelyemen közös megegyezéssel, de azt mondták, hogy arról nem lehet szó...
- Nyudíj mellett dolgozott anyukám, ma megszűnt a munkahelye. Kaphat munkanélkülit?
- Ha én mondok fel a munkahelyemen, azonnalival, akkor kaphatok utána munkanélküli segélyt?
- Mikor kell bejelentkezni munkanélkülire közös megegyezés után?
- Mikor nem jár munkanélküli? Ha én mondok fel, ha engem küldenek el, vagy ha közös megegyezéssel jövök el?
- A próbaidő alatti felmondáskor csak közös megegyezéssel jár munkanélküli vagy mindenképpen jár ha megvan a 365 nap?