Középiskolába -------továbbtanulás (beszélgetés)
7. osztályos a fiam és jövőhéten az egyik iskolába (Ásotthalomra) megyünk nyílt napra. Az érdekelne már jó előre, hogy van-e valaki aki ott lakik illetve ismeri az iskolát - erdész szakma téren - illetve ott tanul?
Megnéztük a suli honlapját, nagyon tetszik amiket olvastam, de persze felmerülne 1-2 kérdés...
a gyerek oda menjen, amibol tehetseges, szerintem is! es abbol fog kifejlodni ey tehetseges szakember! lehet meg akarmi!
Nem mindenkinek valo a matek, meg a penzugy.
köszönöm mindenkinek, aki írt, tanácsot adott eddig.
mi nyugat-dunántúlon lakunk. tehát Eger és Pécs elég messze van nekünk.
azt tudom, hogy a pécsi a legjobb.
Jó reggelt mindenkinek! Sajna nem tudom, hogy merre laktok, lehet hozzátok ez túl messze van de Pécsen van egy nagyon jó nevű képzőművészeti iskola. Több szakot is indítanak. Az egyik uncsitesóm lánya most kezdte ott a 9.-et. Eddig nagyon jó véleményen vannak. Persze még csak pár hete kezdődött a tanév. Ja és van kollégiuma is.
Szerintem valami ilyesmi kellene a fiadnak.
Ha nagyon tehetséges rajzból a srác, akkor lehet gondolkodni művészeti iskolában.
Egyébként én is kihúznám még a dolgot egy általános gimnáziummal vagy egy humán gimnáziummal. Mellette nagyon fontos lenne nyelveket tanulni és alár érettségi előtt nyelvvizsgát szerezni.
Sok szülő amúgy tévedésben él a reál (pl. matek) szakos gimnáziumi osztályokkal szemben. Ez pontosan azoknak a gyerekeknek nyújthat segítséget, akiknek kissé nehezebben mennek ezek a tárgyak (mondjuk nem a legrosszabbakra gondolok), hiszen emelt óraszámban tanulják érettségiig a matekot. Mekkora előny lehet ez egy sima osztállyal szemben.
Ui: tanár vagyok:-)))
... hehe, azt én se olvastam... én se vagyok tanár, csupán szülő... :)))
... szóval bocsi a belepofáért, tanár tuti okosabbat ír majd. :)
Alap.... és milliószor elmondtam a gyerekeknek, bármit csinálsz az életben, bármilyen munkát választasz, arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél benn. :)
... gondold át... ez biza így van... a legjobbak mindenhol mindenből megélnek. :)
... ne csak ezt nézd... levezetem a miénket...
Az én fiam egy tantárgyból se volt csúcsszuper (illetve testnevelésből eléggé jóóó :)))...4-eske körül elvitte mindet. :) ... de "cépecske" (nem csak anyai mivoltom mondatja), ... rendkívül jól kommunikál, magabiztos... és naaaaaaaagyon sármos ;), ... tehát átbeszéltük, ezeket kell kihasználni, vendéglátóipari szakközépbe ment... viszi rendesen a tantárgyakat, németből kapott külön tanárt heti 2 órában (a normál heti 4 tanóra mellett), mert 3. év végére nyelvvizsga jó lenne (ő is tisztában van vele, tehát tanul), érettségi előtt van néhány jó képzés, amit még elvégez (barista, mixer 1-2-3), hogy jó legyen, és kész legyen, amire leérettségizik... most nyáron (2. évfolyam után) már megvan a helye hol fog dolgozni, remek szakember mellett, tehát a szakmát is megtanulja... így a külön képzésekkel és a jó szakmai támogatással megússza azt a + 2 évet, ahol elvileg a szakmát tanulnák az iskolapadban érettségi után, ehelyett mindjárt dolgozhat, pénzt kereshet és 2-3 éven belül irány az egyetem.
... ez az egyszerűnek tűnő kis folyamat nagyon sok beszélgetés, átbeszélés, átgondolás eredménye... :)
Szia, Macilla. A döntést el lehet húzni egy jó általános gimnáziumba való jelentkezéssel is. Korai még eldönteni nyolcadikban, hogy mi is legyen a gyerekből. Lehet, hogy a gimiben még megszeret más tárgyakat is. Ha mégse, a felsőoktatásban biztosan lehet majd találni az érdeklődésének megfelelő oktatási formát. Persze jó lenne, ha a többi tantárgyat is tanulná azért egy kicsit :) Főleg nyelveket.
Nekem elsőnek a régész, történész v. politológia jutott eszembe.
Nem kell mindenkinek "menő" szakmát választania.
Ja, bocsi!
Én sem vagyok tanár :)
Én nem értelmezem ezt kioktatásnak!
sajnos ez igaz! A humán tárgyak nem menők manapság! Én is átéltem ezt, de legalább egy postaforgalmiba felvették.
én is ki kérem magamnak ezt a hangnemet....
ha meg nem vagy tanár, annál inkább ne írj ide.
További ajánlott fórumok:
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- Kirúgták a fiam a középiskolából, már nincs iskola, aki befogadja..
- Az helyesírási hibának számít-e, ha a gyermek az ö és ü fölé vonalat húz és nem két pontot tesz a középiskolában?