Közepes kombinált teszt, határérték tarkóredő, nifty teszt, magzatvíz vétel (beszélgetés)
A kérdés az, hogy mit tennél, ha tudnád, hogy beteg a baba. Megtartanád-e úgy is? Akkor nem kellene szúratni a vetélés kockázat miatt, a feltehetőleg rossz eredményt adó Nifty teszt birtokában felkészülhetnél egy ilyen baba fogadására (fejlesztési lehetőségek, orvosi tanácsok, segítő klub). Aztán legfeljebb csoda meglepetés ér, ha szülés után kiderül, hogy tévedett a Nifty.
Ha viszont nem vállalnál egy beteg babát, akkor biztosra kell menned, és a legbiztosabb a magzatviz mintavétel. Úgy tudom, a Nifty 98%, a genetikai vizsgálat 99,9% biztonsággal tudja megmondani a kromoszóma eltérést.
Lencsilány, ebbe pont tegnap este futottam bele, hátha van benne olyan információ, ami megnyugtat:
Várandósság alatti genetikai vizsgálatok
Szia !
Igaza van Enissa-nak neked kell eldöntened .
Neked melyik orvos szava a fontosabb . Hogy neked mi ad megnyugtató eredményt.
Hozzá tenném a 12 uh vizsgálat eredményei nem biztos , hogy valósak :( mert ha nem pont 12. hétben vagy ami sokszor előfordul akkor fals eredményeket kaphatsz.
Olvass utána a szúrásnak mivel jár , milyen kockázat és ezután dönts , hogy neked mi a megfelelő.
Mitől nyugszol meg .
De itt mi nem dönthetünk helyetted :(
Ezt csakis te döntheted el.
Ha azt mondja valaki ne szúrasd magad és 'beteg' baba születik, nem neki kell felnevelni.
Ha szúratod magad és attól vetélsz el netán egy egészséges babát, az a te fájdalmad.
Minden jót kívánok!
Sziasztok, 12. heti ultrahang vizsgálaton határérték tarkóredőt mértek nt: 2,7 mm. Kombinált tesztem közepes kockázatúra jött ki (1:480 Down kór). Biokémiai markereim béta HCG és Papp-a is 0,6 MoM körül mozognak.
Megcsináltattam a Nifty tesztet az Istenhegyi gén diagnosztikán, jövő héten lesz eredmény. Ott nekem azt mondták hogy közepes kockázatra nem ajánlják a magzatvíz szúrást, főleg hogy a bio kémiai Markereim aránya 1 lett tehát alapvetően jó, hiszen nem magas a beta-HCG szint. A szülész orvosom pedig nem hisz a Niftyben, szerinte fiatal vagyok, nem kellene közepesnek sem lennem, ő mindenféleképpen szúratna. Mindketten elismertek a szakmájukban. Ti mit tennétek a helyemben? Van valaki hasonló helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Milyen mikor elfolyik a magzatvíz? SOS nekem asszem...
- 13 hetes magzat nyaki tarkóredő 3, 5 mm, fiatal anya. Gond e feltétlenül?
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?
- 3.3 mm tarkóredő, kombinált teszt alacsony kockázat - tapasztalatok