Kötelező kivárni a szülés után 6 hetet? (tudásbázis kérdés)
Szia! Mi is kivártuk a 6 hetet, már csak azért is hogy előbb a doki vizsgáljon meg, minden ok ott bent, meg na én féltem is nagyon, hogy fájni fog, de hála istennek nem.
A gátsebem az sokáig érzékeny volt, bár sokszor most is az, de azt mondják az az is marad mindig.
De valaki előttem már írta, a tisztulást tényleg érdemes kivárni, nehogy összeszedj valami csúnya fertőzést és visszakerülj a kórházba.
de ki mondta,hogy a párom nem bírja kivárni????
én azt írtam,hogy én kívánom és már nagyon szeretkeznénk....de egyáltalán nem erőltet semmit sem a párom és ki bírja várni.
Ok, én meg csak leírtam a véleményem...
Mi 8 hétig vártunk, mert én így éreztem. Hogy fog-e fájni? Nem vagyunk egyformák. Én féltem nagyon, hogy nem lesz jó az első, meg fáj majd, ehhez képest! Van akinek fél évig is fájdogál még, van aki meg az elsőnél sem "szenved".
Pontosan.
Arról a férjről meg nem mondanék semmit, aki nem bírja kivárni...
persze még mindenképpen várunk csak érdekelt,hogy ti kivártátok e a 6 hetet...
meg érdekelt,hogy sokáig fog e majd fájni az együttlét ha elkezdjük...
Érdemes kivárni a 6 hetet.
Azt a pasit, amelyik nem bírja kivárni (főleg úgy, hogy az asszonyka még várna), én análisan tenném boldoggá. :S
Így van!
Lehet másképp is kényeztetni.. A pasik másképp vannak öszerakva. És azok a kényeztetéseknek is örül. És neked is jóóó.
Nekem nem volt semmilyen varratom, gátvédelemmel szültem mindkét alkalommal. Az első babó után 3 hónapig nem is kívántam a szexet, így nem erőltettük, a második után 5 héttel együtt voltunk, nem volt gond.
Szerintem minden nő érzi, mikor van itt az ideje, elég a megérzésekre hallgatni.
A 6 hét meg amúgy sem szentírás, csak egy nagyjábóli ajánlás. De ahogy nincs két egyforma nő, úgy nincs két egyforma gyógyulási idő sem.
Pont nemrég volt egy nőgyógyász az egyik műsorban és Ő azt mondta,hogy nem kötelező kivárni,maximum a (véres) folyás miatt lehet kissé kellemetlen,akit zavar.
Mi sem vártuk ki és végül is nem lett semmi gond. Csak azért óvatosan az első pár alkalommal....
Akár milyen fura, én császárral szültem, de nekem is kellemetlen volt az "első" alkalom, és még utána is egy pár hónapig.
Most meg már azt sem tudom milyen érzés:(
Szerintem kevesen várják ki a 6 hetet. Mi nem vártuk ki. Én kivártam volna csak apa már nem bírt magával:D
Mi 1 hónapot vártunk. Jobban mondva várattatam meg apát (akkor múlt el a gyermekágyi folyásom)
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- A 37.hetet töltöm, kb 20percenként keményedik a hasam.Este arra ébredtem h úgy fáj a hasam, mint amikor megjön.Ez lehet a szülés előjele?
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Németországban, azon belül is Bayorországban szült vagy szülő anyukák-kismamák, tudja valaki, hogy szülés után kötelező e a Hebamme?
- Szülés után kötelező a boriték?
- Mennyire fontos betartani a 6 hetet szülés után?