Koszmó elleni sampon (beszélgetés)
A Detergens sulfatum sampont receptre is fellehet íratni bőrgyógyász vagy háziorvos is felirja úgy olcsóbb
szia! Én olajoztam a kisfiam fejét, mikor még nem is volt koszmós...aztán koszmós lett...olajoztam tovább... aztán nagyon csúnyán koszmós lett, azaz már sebes! Megvettem a Babét, rendszeres használat után 2 hét alatt elmúlt! Azóta csak egy héten egyszer használom, de koszmó sehol:))
Mi is használtuk ezt a sampont koszmó ellen,de nem vált be.Nekem akkor azt mondták,hogy ez csak megelőzésre jó.Nekünk annak idején egy kénes sampont ajánlottak,amit a patikában tudtunk megvenni.DETERGENS SULFURATUM-Naturlandos.
A kisfiamnak nagyon sok és hosszú haja van,és ez egy áldás volt rá!:-) Sajna a kéntől egy picit büdös,de hatásos.:-)
Sajnos makacsabb koszmónál nem hat se a vatta, se a fésű. Hónapokig kenegettem, vattáztam, fésűvel kapirgáltam, és csak egyre több lett.. Míg egy nap meguntam, és tudom, hogy rosszul hangzik, de kétségbeesésemben körömmel kezdtem levakarni. Finoman a koszmó alá kell nyúlni, és szép lassan lejön darabokban. Azóta vissza-visszatér, de már nem olyan sok. Fürdés után megvakargatom a buksiját, mikor puhább a bőr. Vigyázva, nehogy megsértsem. Kutacsnál még óvatosabban! Ez azért is jó, mert serkenti a véráramlást a fejbőrben, és hát a koszmó részben a rossz véráramlásnak és faggyúmirigy-túltermelődésnek köszönhető. De a B betűs sampont tervezem kipróbálni.
Ettől tartottam, már az volt a gyanús, hogy nem találtam sehol az összes összetevőt.
Azért reménykedtem, hogy talán mégis tiszta...
Akkor marad az olajozás, csak még abban adjatok tanácsot, hogy miért újul ki?
Lehet ez beválik egy kis alap koszmónál,de szerintem náluk is olyan makacs mint nekünk volt anno!
Nálunk is volt koszmó gond rendesen.Rengeteget küzdöttem vele,de a végleges megoldást az általad emlitett sampon hozta meg.Hetente egyszer azzal mostam meg a "haját" ( túl sok nem volt :) ),és egy idő után nem jött vissza.Amig rajta volt a koszmó azt tapasztaltam,hogy szinte felpuffad tőle,leválik a fejbőrről,és szépen le tudtam neki szedegetni.Amig nem ezt a sampont használtuk,addig tényleg mindig visszajött.Érdekes módon,ez a probléma csak a második gyerekemnél jelentkezett,az elsőnél azt sem tudtam mi a koszmó! :)
sima baba olajjal, vagy napraforgó olajjal egy kis watta segitségével jól olajozd be egy órát hagyd, és utánna mosd meg, önnyen le kell jönnie, ne körömmel vakard, inkább a szivaccsl, de lejön...
Gondolom tenzidek, felületaktív anyagok
A gyártó spanyol honlapján találtam.
Igen, ez az a sampon, ami érdekelne.
Neked is köszi, de mi van a többi - a több mint 90 %-kal? -, azok mik lehetnek?
Hát, angolul sajnos nem tudok, de megpróbálom lefordíttatni valakivel.
A magyar szöveget én is el tudtam olvasni, mikor rákerestem a neten. Köszönöm szépen!
Szia!
Nekünk a BABE sampon vált be.
Nekem anno azt mondták, hogy babaolajjal töröljem át a fejét. A drágámnak már akkor is dús haja volt :D
Szia!
0.5% acidum acetylsalicylicum
1% calendula (körömvirágkivonat)
4% undecylenic acid derivative
2,20% hair condicioner
angolul van csak rajta, leírjam így is?
Magyarul össz-vissz ennyi:
Megelőzi a koszmó kialakulását és segíti eltávolítását. Alkalmazási javaslat: vigye fel a fejbőrre és a hajra. Hagyja hatni pár percig. Alaposan öblítse le. Szembe ne kerüljön. Tel: 0036 42 423864
Köszönöm!
Sajnos ezen már túl vagyunk, végül is Olívaolajos szappannal sikerült eltüntetni, de nem tudjuk miért, vissza-visszatér. Ez a sampon állítólag megelőzésre is jó, csak hiába nézem a neten, sehol nem találom az összes összetevőről a leírást.
Én se ismerem, de tényleg jó az olajozás. Ha és az se segít, a legjobb a gyógyszertári vazelin, vastagon bekenni+ 1 fél órára sapkát húzni a kicsi fejére. Garantált a hatás. :-)
sampont nem ismerem. én annak idején olajoztam, és nagyon jól bevált.
Használja valaki a B..e koszmó elleni samponját? Az összetevők érdekelnének.
További ajánlott fórumok: