Korkülönbség ismerkedésben, párkapcsolatban (fiatalabb férfi) (beszélgetős fórum)
Ehhez hadd adjak hozzá egy apróságot:
Az ókori görög szobroknál (ahonnan Michelangelo az ihletet merítette és a többiek is), azért ábrázolták a férfiakat kis farokkal mert az akkori felfogás/tapasztalatok szerint aki többet nőzött, az a harctéren gyengusz volt, sőt, akinél központi szerepet kapott a szex, az a polgári kötelességeit is kevésbé teljesítette.
Ezért amikor negatív személyiségvonásokat vagy szokásokat ábrázoltak, pl iszákos férfi, vagy rossz harcos, vagy gyenge sportoló, vagy buta ember, de az öregeket is így, akkor azokat nagy farokkal ábrázolták, ezzel nyomatékosítva, hogy ő nem teljes tagja a társadalomnak, hanem csak a farka hajtja, nem jó semmire, lúzer.
Viszont az intelligencia, értelem, józanság, ezek voltak a menők, mert aki nem hagyja befolyásolni magát az ösztönöktől, az ugye jobban tud koncentrálni és ugye azt az erőt, amit nők hajkurászására fordítana, inkább a harcban, sportban éli ki, vagyis az ünnepelt harcosok nem nőznek, nem isznak részegségig, stb. a mértékletesség volt a népszerű, ezért ha valaki erős harcost vagy nagy vezetőt vagy ilyesmi pozitív személyiségeket ábrázoltak, mindig velejárója volt, hogy DIREKT kis farokkal ruházták fel.
Ez nyomon követhető az összes görög műalkotáson a vázáktól kezve mindenhol. Mindig csak a gyengéknek, öregeknek volt nagy farkuk, sőt, mindig merev állapotban ábrázolták, kvázi azt akarták vele mondani, hogy aki oszlopos tagja akar lenni a társadalomnak, az nem törődik a szex-el, ura az ösztöneinek, nem áll fel neki soha, mert nincs szüksége ilyen holmi örömökre.
Nem viccelek, bár ma az ellenkező felfogás dominál, ezért nehéz elképzelni, hogy ők így gondolták:)
Rokonoméknál volt korkülönbség, fiatalabb pasi. (21) össze házasodtak, lett gyerek, kettő is. Aztán a második gyerek pár hónapos volt és lelépett, mert h nem élte ki magát.
Én ha fiatalabbal jönnék össze, akkor max úgy ha már ő is én is 30 felett lennénk.
Persze ez a pasi személyiségétől, komolyságától is függ. Meg h te mennyire gondolod komolyan a kapcsolatot, tervezel e vele családot stb....
Nekem speciel 16 év korkülönbség van a Párom javára, szóval nálunk fordított a helyzet.
Nálunk sokan beszóltak ellenezték, de egyelőre működik :) Én 22 vagyok ő pedig 38 (nem volt még házas és gyereke sincs)
Nézd szüleim közül apa fiatalabb igaz csak 4 évvel, de 2 lányuk van és több mint 40 éve együtt vannak.
Saját véleményem, hogy +-5évet nézek magamhoz képest. De találtak meg már 20 évesek is, hogy szeretnének komolyabban megismerni.
Van egy egy adott kor ami felett, alatt nem akar az ember túl lépni. Te érzed és te tudod mi az amit vállalsz. :) Mindenki mást meg hagyj magad mögött, mert azok csak szubjektív vélemények ahogy már előttem szólók is jelezték :)
nagy divat lett a fiatalabb srácoknál, hogy idősebb nőket meghúznak"
Ezt honnan veszed?
De ha igy is van, igaza van egy nőnek, minthogy sokkal idősebbel kezdjen.
Ha meg, mint a másik topikodban a farok a gond, nézd meg az ideális férfit
Abban a korban meg a nagyfenekű testes nők voltak az ideálok
Akkorezmosthogy?
A végén az emberek azt bánják meg, amit nem tettek meg.:)
Most élsz. Élj!
Egyébként neked van igazad teljesen. 25-30 évesen még tökmindegy. Lényeg, hogy megmarad-e a ragaszkodás később is.
Anyósom 7 évvel idősebb apósomnál, és amíg fiatalok voltak (képeken láttam), egyáltalán nem látszott a korkülönbség, mert anyósom gyönyörű szép nő volt. Aztán mostanra sok minden változott... anyósom besavanyodott, apósom meg még teljesen aktív. Mondjuk nem írnám ezt teljesen a korkülönbség számlájára.
Főnököm és a férje között pont ennyi a korkülönbség, nagyon jól megvannak, már legalább húsz éve.
Sok boldogságot!
Szerintem tökéletesen igazad van!
Kívánom, hogy a kételyeid és bizonytalanságod is elmúljon, sok boldogságot nektek! :)
A saját tapasztalatod legyen a mérvadó.
Mindenki másé szubjektív.
30-40 év múlva kiderül.
Szerintem ezzel semmi gond nincs.
Boldogságot.
További ajánlott fórumok:
- Normális a hatalmas korkülönbség párkapcsolatban?Mindig a jóval idősebb férfiak találnak meg, és már kezd zavarni, nem tudom, mit tegyek....
- Mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- Mi a véleményetek a13 év korkülönbségről egy párkapcsolatban?
- 14 év korkülönbség sok egy párkapcsolatban?
- Mennyi a normális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- Vajon meddig működhet nagy korkülönbséggel egy párkapcsolat, főleg akkor ha a nő idősebb.