Korkedvezményes nyugdíj (beszélgetős fórum)
Szigorítani?
Nőnek kell születni és nőként kell élni.
Persze, eltörölhetik bármikor és át is nevezhetik nők 50-re, csak akkor már nem lenne kedvezményes.
Az én korosztályomból sokan 17 évesen elkezdtek dolgozni, nekik meg van a 40 évük 57 éves korukra, de az utánunk születettek, jó ha 22-25 évesen álltak munkába, ők úgy sem veszik sosem igénybe a nők 40-et, hiszen mire meg van a 40 évük, már öregségire is jogosultak lesznek.
Már nagyon kevesen vagyunk, akiknek a nők 40 kedvezménynek számít.
Azért bízok benne, hogy pont ezért nem szűntetik meg.
Elképzelhetőnek tartom, hogy megnyerem az 5-ös lottót.
Az ügyintéző nem parlament, gondolni meg mindenki azt gondol amit akar.
Mit akarnak eltörölni?
Miért nem írod le, hogy miről beszélsz?
Mi lenne, ha leírnád? Fejbe lőnének?
Minek kell ködösíteni.
Ez szerintem azok teszik, akik semmit nem tudnak, csak játszák a jólértesültet.
Ez csak egy portfoliós cikk.
Nem törvénytervezet és semmi.
2. Nők40 szigorítása
Ha már az általános korhatáremeléskor elmulasztották, akkor a rugalmas korhatár bevezetésével párhuzamosan a Nők40-et is fokozatosan szigorítani kell: 41 év (2025), 42 év (2027), 43 év (2029), évente féléves átvezetéssel. (Milyen lenne, ha 2029-ben két nagyon hasonló életpályájú, 62 évesen nyugdíjba menő nő közül az első nő 39 éves jogviszonnyal és szolgálati idővel a rugalmas nyugdíjjal 0,78x(1–3x0,06)= 0,64 helyettesítést kapna, a második a Nők40-ben 0,8-at?) Politikailag ez a reform tűnik a csomag legkényesebb részének, de a rugalmas korhatárral nehezen lenne harmonizálható a Nők40.
No letelefonáltam a dolgot államkincstárral.
A 2. és 3. adat kell.
Hiába van meg a 2. ha a 3.nem teljesül.Akkor nem tudsz kedvezményesen nyugdíjba menni.
De azt mondta a hölgy hogy változtatni akarnak ezen,lehet hogy el fogják törölni ezt a lehetőséget😕
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Nők 40 korkedvezményes nyugdíj
- Az öregségi nyugdíj összege mennyivel lesz több a jelenlegi korkedvezményes előnyugdíjénál?