Köret a hortobágyi húsos palacsintához? (beszélgetés)
koszi :)
(ezt a fajta szoszt szinten rizsre pakoltam, de ezt magamtol talaltam ki.
Lehet, hogy van bennem valami lengyel ver?)
hozzávalok: egy nagy fej vöröshagyma, 20 dekagramm gomba, tejszín, zöldségzöldje (petrezselyem), vaj!
elkészítés:Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, rátesszük az összeaprított gombát, és tovább puhítjuk. Amikor kész, felengedjük a tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel.
nagyon fincsi vele!
Igen akkor az egy másik féle húsos palacsinta. Olyat csináltam már, az is nagyon finom és laktató.
Köszönöm a válaszokat!
Csak "házi" fogyasztásra lesz, a párom és én esszük holnap vacsorára. Igazából nem tudom hogy Ő fogja-e szeretni, ezért hurkát is sütök mindenféleképpen, ahhoz pedig krumplipürét és uborkasalátát csinálok.
Így majd meg tudom kóstolni hogy passzol-e a krumplipüré hozzá:D
Általában előétel, köret nélkül.
Főételként meg szerintem talán a burgonyakrokett ami illik hozzá.
Szia!
Szerintem az inkább előétel, nem?? Köretet éteremben sem adnak hozzá. Ha finom és különleges előételt szeretnél javasolnám, illetve anyukám a Beregi sajttű-t, ahhoz készíthetsz sült krumplit (szalmakrumplit) köretnek.
Nagyobb kifliket karikára vágsz és egy picit megpirítod. Kall még hozzá sajt, amilyet szerettek (mi trappistával csináltuk) és valami finomabb sonka (ezt vastagabbra szeletelve kéreted a boltban). Ez utóbbi két alkotót akkor darabokra vágod, ami elfedi a kiflikarikákat, de nem lóg le róluk.
Ha kész a darabolás és a pirítás vegyél egy jó hosszú hústűt. Szépen elkezded felszúrkálni a tűre egymás után a kiflit, rá a sonkát, erre a sajtot, amíg a tű végére nem érsz. A vége maradjon szabadon, hogy meg tudd fogni, mert panírozni kell. Készítesz egy sűrű palacsintatésztát ebbe forgasd bele a tűket két végénél fogva. Kisütöd és kész. Tűvel vagy arról lehúzva is tálalhatod.
Ha tetszik és elkészíted, jó étvágyat hozzá! Én nagyon szeretem!
:) az egytálétel, nem szoktak hozzá köretet adni - mintha a lasagne-hoz petrezselymes krumplit adnál kb. - csinálj hozzá egy kis babgulyást esetleg, majd ezt második fogásnak, aztán (ha vendégeknek csinálod és nem csak a kiscsaládnak) süthetsz még husit sütőben és valami édes a végére, de ha már ilyen magyar menüt választasz, akkor az is magyaros legyen :) mondjuk egy jó kis madártej, vagy almáspite, rákóczi túrós ... :))
persze, te döntöd el, hogy mégis mit - én csak a saját elképzelésemet mondtam el :))
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Hogy készül a hortobágyi húsos palacsinta?
- Ti hogy tudjátok, hány kalóriát tartalmaz 1 édes palacsinta és 1 húsos palacsinta?