Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Köret a hortobágyi húsos palacsintához? fórum

Köret a hortobágyi húsos palacsintához? (beszélgetés)


1 2
2022. szept. 7. 08:07
Én köret nélkül.
2010. okt. 10. 16:22
Nem szokás, de ha főételként tálalják, lehet hozzá burgonyapürét, esetleg rizst.
2009. okt. 11. 08:08
Nem kell mellé köret, mert ez előétel:)
2009. szept. 4. 06:15
Nálunk hasábkrumpli, és felénk a panírozott variáció szokás.
35. SF
2009. márc. 14. 19:20
Tésztához köret?
2009. márc. 14. 16:00
Minek ahhoz köret?
2009. jan. 7. 22:26
remélem valamelyik izleni fog!
2009. jan. 7. 22:25
én nem szoktam mellé köretet adni , de most adtatok jó ötleteket!
2009. jan. 7. 22:03
lehet, mert bennem van! anyai ágon ;)
30. 0260f21e84 (válaszként erre: 28. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 22:00

koszi :)

(ezt a fajta szoszt szinten rizsre pakoltam, de ezt magamtol talaltam ki.

Lehet, hogy van bennem valami lengyel ver?)

2009. jan. 7. 20:34
még igy is lehet az, mert nincs köret!
2009. jan. 7. 20:33

hozzávalok: egy nagy fej vöröshagyma, 20 dekagramm gomba, tejszín, zöldségzöldje (petrezselyem), vaj!

elkészítés:Az apróra vágott hagymát a vajon megpároljuk, rátesszük az összeaprított gombát, és tovább puhítjuk. Amikor kész, felengedjük a tejszínnel, megszórjuk petrezselyemmel.

nagyon fincsi vele!

27. 0260f21e84 (válaszként erre: 26. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 20:26
hogy mik vannak! De akkor az nem eloetel igy, ugye? Milyen az a gombas szosz?
26. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 25. - 0260f21e84)
2009. jan. 7. 19:48
kérlek szépen, Te majdnem a lengyel húsos palacsintát csinaltad csak szerintem nem gombaöntettel!ez lengyel kaja, mármint a panirozott pali!
2009. jan. 7. 19:43
mi akkor beujitottunk, en nem tudtam, hogy ez eloetel. Negyzetalakura osszehajtogatva bepanirozva en kisutom, nem sutoben es rizzsel meg tartarmartassal esszuk. De most akkor ez milyen etel? Eddig meg voltam rola gyozodve, hogy hortobagyit csinaltunk.Hopp
2009. jan. 7. 19:41
nem nem!hortobágyi húsos palacsinta szeret mikro! :/
23. Ada12 (válaszként erre: 22. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 19:36
És még csak be sem teszik a sütőbe?
22. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 21. - Ada12)
2009. jan. 7. 19:30
eláruljam?nem bizti, hogy tudni szeretnéd!eleve,hogy mibol van a hus része!a palacsinta az palacsinta azzal nincs baj!nagyon régota én csak házilag készitet hhp-át eszem!
21. Ada12 (válaszként erre: 13. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 19:28
Elárulod?
20. judit71 (válaszként erre: 17. - Krisztinka1)
2009. jan. 7. 19:27
Szívesen! És majd átadom anyunak, hisz Ő javasolta! Tud még egy-két ilyen jó kaját. :))
19. Krisztinka1 (válaszként erre: 9. - Ada12)
2009. jan. 7. 19:26

Igen akkor az egy másik féle húsos palacsinta. Olyat csináltam már, az is nagyon finom és laktató.


Köszönöm a válaszokat!

18. Krisztinka1 (válaszként erre: 8. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 19:25
Nekem is szimpatikusabb amikor sütőben megsütik, megnéztem több receptet a neten és ez jött be. Volt olyan is hogy amikor a pörköltről leszedik a levét hogy besűrítsék, már nem raknak vissza a húsra ebből a léből, úgy rakják bele a palacsintába és a sűrű levet mindet a tetejére öntik. De szerintem finomabb ha a palacsinta belsejébe is kerül a levéből.
17. Krisztinka1 (válaszként erre: 14. - Judit71)
2009. jan. 7. 19:23
Hú ez nagyon jól hangzik, megőrzöm a receptet:-) Köszönöm!
16. Krisztinka1 (válaszként erre: 3. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 19:21

Csak "házi" fogyasztásra lesz, a párom és én esszük holnap vacsorára. Igazából nem tudom hogy Ő fogja-e szeretni, ezért hurkát is sütök mindenféleképpen, ahhoz pedig krumplipürét és uborkasalátát csinálok.


Így majd meg tudom kóstolni hogy passzol-e a krumplipüré hozzá:D

2009. jan. 7. 19:20

Általában előétel, köret nélkül.

Főételként meg szerintem talán a burgonyakrokett ami illik hozzá.

2009. jan. 7. 19:18

Szia!


Szerintem az inkább előétel, nem?? Köretet éteremben sem adnak hozzá. Ha finom és különleges előételt szeretnél javasolnám, illetve anyukám a Beregi sajttű-t, ahhoz készíthetsz sült krumplit (szalmakrumplit) köretnek.


Nagyobb kifliket karikára vágsz és egy picit megpirítod. Kall még hozzá sajt, amilyet szerettek (mi trappistával csináltuk) és valami finomabb sonka (ezt vastagabbra szeletelve kéreted a boltban). Ez utóbbi két alkotót akkor darabokra vágod, ami elfedi a kiflikarikákat, de nem lóg le róluk.

Ha kész a darabolás és a pirítás vegyél egy jó hosszú hústűt. Szépen elkezded felszúrkálni a tűre egymás után a kiflit, rá a sonkát, erre a sajtot, amíg a tű végére nem érsz. A vége maradjon szabadon, hogy meg tudd fogni, mert panírozni kell. Készítesz egy sűrű palacsintatésztát ebbe forgasd bele a tűket két végénél fogva. Kisütöd és kész. Tűvel vagy arról lehúzva is tálalhatod.


Ha tetszik és elkészíted, jó étvágyat hozzá! Én nagyon szeretem!

13. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 10. - Ada12)
2009. jan. 7. 19:17
Ha tudnád, hogy hogy csinálják a szakácsok az étteremben, valószínüleg te is ezt írtad volna amit én!én minden nap látom szinte :D
2009. jan. 7. 19:15

:) az egytálétel, nem szoktak hozzá köretet adni - mintha a lasagne-hoz petrezselymes krumplit adnál kb. - csinálj hozzá egy kis babgulyást esetleg, majd ezt második fogásnak, aztán (ha vendégeknek csinálod és nem csak a kiscsaládnak) süthetsz még husit sütőben és valami édes a végére, de ha már ilyen magyar menüt választasz, akkor az is magyaros legyen :) mondjuk egy jó kis madártej, vagy almáspite, rákóczi túrós ... :))

persze, te döntöd el, hogy mégis mit - én csak a saját elképzelésemet mondtam el :))

2009. jan. 7. 19:14
szerintem csak valami finom saláta illik hozzá.
10. Ada12 (válaszként erre: 8. - 5a5c6c6a02)
2009. jan. 7. 19:14
Miért hol lehet még?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook