Kolbászos sajtos rúd recept
A Kolbászos sajtos rúd hozzávalói:
60 dkg liszt
50 dkg margarin
4 tk só
3 dl tejföl
1 tojás a tetejére(pici só)
reszelt sajt
3 ek apróra vágott kolbász
A Kolbászos sajtos rúd elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk egész vékonyra, felére rászórjuk a kolbászt, majd az üres felét ráhajtjuk. Kicsit megnyomkodjuk, majd kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2021. ápr. 3. 21:19
A kolbászos sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.