Kókuszolaj a hajra (beszélgetés)
Szerintem jó a kókuszolaj, szinte mindenre és mindenhova, de test- és hajápolásra a szűz javasolt (aminek kókuszillata van).
A szűrt (ami szagtalan), az inkább étkezéshez jó, sütni-főzni kiváló.
Én "koszos" hajra szoktam kenni, ált. egész éjszaka rajta hagyom a hajamon és reggel alaposan megmosom. Így nem kell balzsamoznom sem, annyira puha és könnyen fésülhető lesz.
Amúgy az argánolaj is nagyon jó!
Ez sincs igy,mert 2-szer kellett csak kimossam es,lejott minden .Normalis sampont kell hasznalni.
Mas panaszkodott,hogy zsoros maradt,en ilyet nem vettem eszre, fenyes lett a ricinustol,az az egy jo pont volt.
Heti egyszeri mixem:
2 kanál olivaolaj,
2 kanál nem olvasztott kókuszzsír
2 kanál natúr joghurt
2 kiskanál méz
1 tojás sárgája
- összekevered, hajra felviszed (én néha a fejbőrömbe is bedörzsölöm, semmi negatív hatást nem észleltem). Folpackkal becsavarod, sapkát felveszed. Fél vagy egy óráig rajta hagyod, aztán kézmeleg vízzel, a szokásos módon megmosod.
Nekem nagyon szép a hajam tőle, és nőtt is. Heti 1x szoktam megcsinálni. Próbáld ki!
Nekem önmagában a kókuszzsír nagyon tömèny volt.
Kokuszolajat nem,de en nem tennek a fejborre ,max a hajvegekre.
Hasznaltam regebben ricinust kb fel evig,elvileg no tole a haj,de en ezt nem vettem eszre,de hajhullast annal inkabb,valoszinu megfulladnak a hajhagymak. Vagy nem tudom. A vegere tehetsz,de keruld a fejbort,nem kell megfogadni,de tanacsos.
Szerintem vizes hajra tedd ra,hajmosas utan, a sampon kinyitja a haj szerkezetet, ezaltal jobban befogadja az tapnyagokat,utana hasznalj egy balzsamot,ez pedig lezarja.
Sziasztok! Használt már valaki kókuszolajat hajra?
Ér egyáltalán bármit is? Ki hogyan használja?
Hajtőre vagy hajvégre érdemes rakni?
Mosott, vizes hajra, vagy a "koszos", zsíros, szárazra is rálehet kenni hajmosás előtt?
További ajánlott fórumok:
- Már minden rákkeltő? Most akkor melyik jó? Zsír, olaj vagy kókuszolaj?
- Miért lett a kókuszolajnak hevítés közben borzasztó szúrós szaga?
- Lehet kókuszolajban sütni rántott húst?
- Mik a tapasztalatok a kókuszolajjal való arcápolásról?
- A szűrt (szagtalan) kókuszolaj is jó a hajra?
- Illatos, ehető kókuszolajat hol lehet kapni?