Kivagyok a koraszülés gondolatától (beszélgetés)
Sokminden van ami nem igaz.
Válogasd meg mit olvasol, azt még jobban, hogy mit hiszel el.
Weboldalt, Facebook oldalt nem nehéz összrakni, és mehetnek is rá a hülyeségek, sajnos.
Ha megszületik a baba a nevelésről, gondozásról még több hülyeséget találhatsz.
Nagyon ráérsz? Nem dolgozol? Nincs mit tenned?
Be fogod vonzani és akkor tényleg kileszel:)
Tehát...
Amit a neten olvasunk, az mind nem igaz,,,,ugye?
Az internet mindent tud, és az ellenkezőjét is.
Forráskritikáról hallottál már?
A frissen fertőződött terhes nőknél a placentán átjutott kórokozó súlyosan megbetegítheti a magzatot :
agyi károsodás, vízfejűség, vakság, illetve a magzat elhalása is bekövetkezhet.
A veleszületett toxoplazmózissal világra jövő csecsemőkben pedig évek múltán is kialakulhat testi és szellemi fogyatékosság.
Ez volt az utolsó hozzászólásom itt.
Nem kell elhinni ezeket a dolgokat de én inkább távol tartom magam ezektől az ételektől a terhesség alatt.
Honnan tudjuk hogy nem e volt valami fertőzés terhesség alatt a magzatnak aki mondjuk szellemileg sérülten született?
Nem ölte meg a fertőzés, csak nem lett egézséges
A FEJLŐDŐ MAGZATOT A MÉHLEPÉNYEN ÉS A KÖLDÖKZSINÓRON KERESZTÜL TÁPLÁLJA AZ ÉDESANYA, EZÉRT NAGYON FONTOS, HOGY FIGYELJ A MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ ÉTEL- ÉS TÁPANYAG BEVITELRE.VANNAK OLYAN ÉTELEK, AMELYEK A VÁRANDÓSSÁG HÓNAPJAIBAN KERÜLENDŐK, MERT A LEPÉNY NEM TUDJA AZ ÖSSZES VÍRUST ÉS BAKTÉRIUMOT TÁVOL TARTANI A MAGZATTÓL. A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ BAKTÉRIUM, AMELY PROBLÉMÁT OKOZHATNAK A KISMAMÁNAK, A […]
Mit nem fogyaszthatsz a 9 hónap alatt:
Nyers vagy lágy tojás, otthon készített majonéz, tartármártás – a szalmonella veszélye miatt.
A lágy, érlelt és penészes sajtok (pl. a Brie típusú, Camambert) – a liszteriózis veszélye miatt.
A pasztőrizálatlan tejtermékek, amelyek liszteriózist és toxoplazmózist okozhatnak.
Az előre csomagolt szendvicsek, saláták – a liszteriózis és a szalmonella fertőzés miatt
Minden májból készült étel, mert liszteriózist okozhat.
A nyers, vagy „angolosan” elkészített húsok (pl. tatárbeafsteak) – a toxoplazmózis és a szalmonella veszélye miatt.
A mosatlan zöldség, illetve minden olyan zöldség és saláta, amely előre van csomagolva – a liszteriózis és toxoplazmózis fertőzés miatt.
A tengeri halak és a folyóvízi halak, ha nem tudjuk, hogy hol fogták ki őket. Ezek a halak rengeteg olyan baktériumot, kémiai anyagot tartalmazhatnak, amelyek mérgezést okozhatnak.
A kagyló, rák és az osztriga
Szerintem a doki az én aktuális esetemre gondolt,
1: első trimiszter volt 6 hét
2: Azt mondta mikor megkérdeztem , ez lehetett e a dohányzás miatt? Azt válaszolta nem, valószínű hogy genetikai okok miatt halt el a magzat, a dohányzás nem okoz ilyesmit, max kisebb súllyal születik, ezt mondta.
Természetesen a jelenlegi terhességemnél, amikor megállapította, közölte, hogy kevesebbet kellene cigizni
A lágy tojásról meg annyit, hogyha véletlen szalmonellás volt a tojás, akkor a baba meghal.
Tényleg az sem mindegy milyen magas vagy?
Én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés alkat,az első trimiszterben meg zabáltam, kicsit tudatosan is, féltem a vetéléstől, meg kívántam is dolgokat, 10 kiló plusz van most rajtam, és ha minden jól megy, még van 19 hetem, hááát most már odafigyelek, mert nem akarok dübörögni.
További ajánlott fórumok:
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat?
- Éndzsöl gondolatai...Ki, mi, kiért, miért, mitől, hogyan, Tegyük fel a kérdéseket és próbáljunk meg együtt választ találni rájuk!!!!!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Szenvedek a gondolataimtól
- Ami a gondolataidban - az körülötted.