Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kiszálkásodott körömágy fórum

Kiszálkásodott körömágy (beszélgetés)

7. Ágio8405 (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 10:44
Nekem ha van műköröm, vagyis most mar gél lakk akkor alig van bőrke, ha nincs akkor gyakran. 🤷‍♀️
ma 10:17
Én is elkezdtem a kertben dolgozni és máris sérült majd' minden ujjam.
5. Enissa (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 10:10
Nekem akkor szálkásodik, ha sok fertőtlenítőt használok, vagy körbevágom. Így inkább visszatolom csak.
ma 10:00
Nekem ilyenkor a tavaszi munkák kezdetén előfordul. Levágom én is ollóval a szakadást megelőzendő és egy általános kézkrémmel kenem.
3. globus (válaszként erre: 2. - Enissa)
ma 09:35

Én levágom a bőrdarabkát ollóval. Tépni tényleg nem jó, mert rendszerint mélyebbre beszakad és még vérzik is. Mindig szálkás, pedig krémezem ezerrel, körómágy olajjal. Akkor csodálkoznék, ha nem lógnának bőrszálkák, annyira megszokott.

Nincs műkörmóm. Érdekes lenne 😀

ma 09:25

Kend be a körömágyadat mézzel vagy kókuszolajjal, majd hagyd rajta 10-15 percig. Mindkettő antibakteriális és mélyen hidratál,

Melegíts fel egy kis olívaolajat és áztasd bele az ujjaidat 5-10 percre. Ez gyorsan puhítja és táplálja a bőrt.

Sheavajjal vagy vazelinnel vastagon kend be a körömágyad lefekvés előtt, majd húzz rá pamutkesztyűt éjszakára. Reggelre sokkal puhább lesz.

Ha kiálló bőrszál van, ne tépd le! Helyette egy langyos vízbe mártott vattával puhítsd fel, és finoman nyomd vissza egy bőrfeltoló pálcával.

Ha rendszeresen visszatér a probléma, érdemes B-vitaminban és vasban gazdag ételeket fogyasztani, mert a hiányuk is okozhatja a bőr szálkásodását,vagy pl. a fertőtlenítők is nagyon szárítanak.

ma 08:14
Valamilyen SOS megoldást tudtok, ami bevált és hamar segít?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook