Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki? (tudásbázis kérdés)
A hideg víz igenis kell, hűti a felforrósodott szöveteket és megakadályozza, hig még jobban roncsolódjanak. A régi időkben ajánlott zsír és olaj pont ezért tilos, mert fenntartja az izzást.
A hideg víz ehet, hogy piszokul fáj, de ha megelőzi a nagyobb bajt, és hogy egy életre elcsúfítsa az égési sérülés, akkor muszáj bevetni. De orvoshoz én is mindenképp elvinném, már csak amiatt is, hogy ne maradjon nyoma, mert az is elég lelki teher az embernek.
A tejfölről szintén úgy tudom, hogy bevált népi recept.
az aloe vera nagyon jó rá! egyik ismerősöm egyszer nagyon csúnyán megégette magát forró illetve már égő(!) olajjal, és ezzel kezelte naponta többször, és amikor visszament az orvoshoz, a csodájára jártak, hogy milyen szépen és gyorsan gyógyult!
jobbulást kívánok!
Ha hólyagos az égés,akkor ne kenj rá semmit.A legjobb az orvos.Ha eldurrannak a hólyagok,ott nyílt seb lesz és a sebellátás szabályai szerint kell kezelni. Vigyázz el ne fertőződjön.
Mindenképpen lássa orvos és ne itt várj csodát a portálon.
Égési sebre ,igenis jó a hideg víz,főleg ha nincs neki otthon semmi.
Nekem 10 ével ezelőtt ráment a forróleves a lábamra és 2 nagy tenyérnyi seb keletkezett.
És a hideg víz alá mentem azonnal,és ennek köszönhetően már nyoma sincs.Pedig akkor elég jó nagy sebem volt sokáig,az ügyeleten utána leis kezeltek.
Égésre elsősegélyként a hideg víz javasolt, persze nem tudom mennyire megoldható, ha nem akarod beállítani a zuhany alá, szerintem tehetsz neki hidegvizes borogatást.
Utána ha nagyobb területen van, vagy ha hólyagos lett, akkor irány az orvos. Ha kisgyerekről van szó, akkor mindenképpen az orvos. Náluk nem lehet viccelni. Az ügyeleten mindig van valaki. De előtte hűtés otthon. Semmi más. Adjál neki inni.
Égésre tilos hideg vizet engedni!!!!!!!!!!!!Isten ments! Utána jobban fog fájni...
Inkább Fenistil gél, de én tuti elvinném a dokihoz!!!
Szívesen.:)
Mi a Naksol-sprayt szoktuk használni.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?