Kislányom hétfőre bárányhimlős lett, újabbak nem jöttek ki rajta, de a "régiek" már varasak rajta a himlők. Fertőz még? (tudásbázis)
hello! (itt is)
A nagyfiam 15 éves és megtanultam,hogy rögtön kórházba kell menni velük. Nekem is volt már hasonló sztorim,de ki sem jöttek.Sőt! Olyan is volt,hogy a 2 éves gyereknek azt mondta a gégészeten a doki,hogy agyi történés zajlik nála vigyem a Heim Pálba.Elótte már jártunk egy XV.kerületi Sztk-ban,de onnan elküldtek Újpestre,ahol először egy szemész nézte meg,mert nagyon vizenyősek voltak a szemei. Ez pár éve karácsony előtt volt. Csúcsforgalomban este 6 körül. Azthittem megőrülök. A férjem mögöttem a saját kocsijába és állandóan hivogatott,hogy mi van. Én meg a nagyfiamnak mondogattam,hogy " ne engedd elaludni a kicsit!" Borzalmas volt! Beértünk a Heim Pálba és egy hisztis nő valami információs ablak mögül elnyávogta,hogy nem is ez az ügyeletes kórház. Na ne tudjátok meg! A férjem olyan hangon és olyant mondott,hogy összeszaladt a ház! Rögtön vizsgálták a gyereket.És persze minden rosszban va n valami jó! Olyan fokú kötöhártya gyulladása volt,hogy a fájdalomtól csukta be a kis szemét és aludt el mindig.Na de akkor azon a délutánon én azt hittem,hogy eljött a világvége!!!!
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem egy fél óra sétára leviszem. Maximum elkerülünk mindenkit, akit csak lehet!
Még egyszer köszönet mindenkinek!
Gabika 4.5 éves,ovis.Hétfőn jöttek ki az első pöttyei,minden este lázas és folyik rajta a víz.Az egész teste tele minden fázisú pöttyökkel.Van pici ,hólyagos,piros peremű és sebes.Hát mit ne mondjak a dokinak is leesett az álla mikor meglátta.
A szájában és kívül is van ,szegényke.
14.én vittük orvoshoz és azt javasolta hogy 30.áig ne is menjünk vissza.Nagyon jó,oszthatom a vigyázást mert ugyebár nem teheti meg az ember manapság hogy 3hétig nem dolgozik.
Viszont ha tudom hogy ilyen durván jön ki akkor beoltatom,bárányhimlő ellen.A recept ott figyel a hűtőn.....no comment!!
Bocsi a kérdésre a válasz ,addig fertőz amig van hólyagos pötty,de szerintem menekülnek a játszótéren ha minket meglátnának.A szomszéd kisfiú is elvan szeparálva,szegénykémtől hallom ahogy kiabál az anyukája ,hogy jajj nem szabad mert elkapod.Persze az egész ovin átmegy..de nem baj.
Szia!
A lappangási időben is fertőz,de amikor kijöttek a hólyagok még az is fertőz.Akkor mondhatjuk a gyermeket gyógyultnak,ha teljesen leszáradtak róla a pörkök,ugyanis azok már nem tartalmaznak élő kórokozót.
Na, ez elég értelmetlen mondat lett...
Szóval hétfőn jött ki Fannin a barihimlő, nem sok, azóta egy sem. Ami van, az már varas. Azt szeretném megtudni, hogy meddig fertőz? Amíg le nem esnek a pörkök, vagy amíg be nem varasodik? Bérházban lakunk, szeretnék kicsit lemenni vele, mert a lakásban már nem bírja...