Kirándulás esős időben: hova érdemes egy napra menni? (tudásbázis)
Gyopáros fürdő:
kinti-benti medencék, szauna + amit akarsz. Ha szép idő van, lehet csónakozásni a nagy tavon, de lehet hatalmasakat sétálni is.
Ha Gyula,
akkor a várfürdő. Mellette a vár, a város megtekintése. Egy napra az is jó kis program.
vagy éppen:
Cserkeszőlő....
egy hétvégét ott is kellemesen el lehet tölteni, wellnes és egyebek...
Szép napot Nektek!
Az itt említettek közül nekem Eger a szívem csücske, onnan csak 5 km Demjén. Egy kis fürdőzés és a városnézés, egy fonom ebéd, várlátogatás simán belefér egy napba.
Annyira nem meleg vizűek, olyat azért nem is tudnék ajánlani, mert én meg azt nem szeretem.
Demjénben csak kisebb benti wellness rész van, viszont a kintiek között nagyon meleg vizű medence is van. Mórahalom Szent Erzsébet Fürdőre ha rákeresel, meg tudod nézni. A benti részén is sok medence van, csúszdás is, ha gyerekkel mentek. Kint pedig több nagyon meleg vizű termálmedence.
Gyerekek, felnőttek? Ha gyerekek milyen idősek?
Debrecen környékén éltek?
Nyíregyháza Zoo (mivel sok fedett rész van, meg egyébként is végig járda van, tehát ha épp nem esik sem kell dagonyázni), Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón, Gyöngyös Mátra Múzeum. Eger, maga a város, de jó a strandja és a Török fürdője is.
Egerszalókot, Demjént én is tudom ajánlani. Miskolc-Tapolcával kapcsolatban igazad van, tényleg nem túl meleg a víz, de ugye vannak olyan ásványi anyagok (lásd pl. Parádon is a víz), amelyek kifejezetten hidegebb vízben érvényesülnek, nem mindegyik gyógyvíz meleg, vagy forró.
Miskolcon egyébként most adták át a Diósgyőri várat, szerintem nagyon szuper lett, és tárlatvezetéssel, ha mindent végignéz az ember, mert érdekli, a gyerekek is bírják már simán két-három órás program. Ha nem esett már az előző napokban, és általános iskolás alsósok már a gyerekek a Népkertben most adtak át egy hattornyú játszótéri kastélyt, ott van a Pannon-tenger Múzeum is a Népkerttel szemben, nagyon interaktív, az általános iskolás korú gyerekek szeretik. Ez így már egynapos program pl.
Akkor passz, mert amiket még írtam volna, azok sem tetszenének szerintem. (Demjén, Egerszalók, Mórahalom)
Remélem, azért találsz valami jót.
Fürdő, kaja valahol, mozi.
Vagy a Nagyiékhoz. :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idős gyerekkel lehet menni előszőr nyaralni? Pl. Balatonra néhány napra? Vagy akár strandra?
- Terheléses vércukorvizsgálat alatt a várakozási időben haza lehet menni?
- De szeretnék visszamenni az időben 20 évet!
- Szlovákiába egy napos kirándulást tervezünk.Nincs valakinek ötlete, hogy merre érdemes menni?
- Tervezünk holnapra egy kis kirándulást. A miskolci állatkertbe mennyire érdemes elmenni?
- Hová lehet menni ilyen esős időben?