Kinti macska esélyei teljes ellátás esetén (beszélgetés)
Ez egy harcias amazon. Tavaly nyár elején vitája volt egy kutyával. Azért megnéztem volna a kutyát, mennyi ép bőrfelület meredt rajta ott, ahol a macska hozzáért.
A perzsa cicám volt ilyen de ő nem volt beteg ,a foga sem hiányzott de az uborkáért ölt is volna annyira szerette :))
A fogatlan macskám már alig várja a borsószezont, imádja a zsenge borsót. Meg az uborkát. Lassan lehet, hogy vega lesz.Valamelyik nap a krumplipüré kedvéért otthagyta a főtt kakashúst. Bár szerintem a balesete az, ami így megváltoztatta. Nehéz neki vadászni, így a zöldségekkel pótolja a szükséges vitamint, ásványi anyagot. Azért durva volt, mikor az almát kunyerálta, és meg is ette, ha elég kivsire daraboltam neki.
És akkor megtanul fütyülni, hogy könnyebben becserkéssze a rigókat. Nagyon ravasz! :-)
A miénk mostanában a főtt sárgarépát eszi:)
Macska. Kicsit lökött(nek tűnnek). Az enyém belezabált a csokis muffinba, chips-be és összeszedte a földre potyogott pattogatott kukoricát. De esküszöm, hogy normálisan etettük. Ez szerintem csak a nasi volt. :-)
Hát ez az enyémekkel még nem fordult elő:)
Három macskámból egy kifejezetten szereti. Aztán iszik rá vizet. Emlék egy előző életéből???
Csak azt mondta, hogy nem szeretik a szárazkenyeret. És ez igaz is. :-)
mit nemmondassz? ha ehesek...akar csak Te,mindent megkajalnak meg a szarazkenyeret is...
Azért ne engedjem ki a macskát, mert elütheti a kocsi? A gyerket is elütheti, mégse zárjuk 18 éves koráig a lakásba. De ha tényleg ez történne, legalább addig is szép, élményekben gazdag életet élt.
Az egyik régi cicámnál egyszer egy feketerigó volt az áldozat.
Apám jött hozzánk valamiért, és amikor kérdeztem, hogy minden rendben volt-e otthon, csak annyit mondott, hogy egy Batman van a konyhában.
Ott feküdt szegény rigó széttárt szárnyakkal a kövön. Egyszerre röhögtem és szomorkodtam rajta. :-)
Igen,meg dobálják őket aztán meg otthagyják.
Jajj,persze én is,pláne mikor élve hozza,és addig nyávog amíg nem kelek fel és nem dicsérem meg.:)
Ügyes:))
Mirci is szokott hozni egeret és gyíkot is én sajnálom szegény kis áldozatokat:)
Most van bent egy kinti cicám,de egyáltalán nem eszi meg a kintiek kajáját,mindig kunyizik valamit.Éjszaka nyitva van az ablakunk ott közlekedik,képzelheted mikor hozza az egeret...:)
Nem tudom nálunk nem szerepel a menüjükbe,sőt még a tápokban is válogatnak:)
Cicák nem szeretik a szárazkenyeret:))
Nos a "kinti"jelző nálunk nem Olasz hont takar,és nem száraz kenyérrel etetjük őket.A baleset be van kalkulálva az életükben.:(
A járdaküszöb és a lába között hogy? Vízszintesen, vagy függőlegesen? Mert az utóbbi esetben igen ritkán kunyizzák a száraz kenyeret, ezt tapasztalatból tudom. Igaz, ott nem küszöb, hanem a konyha padlója volt...
Azért túléltük.
Ja. Mondjuk egész addig, amíg el nem üti egy kocsi.
hajjj Te ha a "Kinti" macsek Becsben lakik netan Olaszoban kulonosen nehez volna az eteteset megoldani...de ha!a jardakuszob es a labad kozott vonaglik egy darabka szarazkenyerert konnyuszerrel eljachatod fele h veletlenul ejtetted el no es ezert megkaphatja...:-P
A kandúrmacskák valóban gyakran eltűnnek, de azért, mert nagyon veszélyesen élnek, elcsavarognak, más kandúrokkal hadakoznak a nőstényért. Az ivartalanított kandúr és a nőstény cicákkal viszont nyugodtan lehet hosszú távra tervezni.
Nekem van egy 15 éves kinti cicám,az is igaz hogy elveszett vagy 50.Valóban, falun cserélődnek a cicusok de nem azért mert nem lelkiismeretes a gazdi.
És a cím? Változatlanul nem értem :)
Jó,jó,de, hogy jön ide Bécs?:)
Azért nem kell a domesztikációt belekeverni. A macska háziállat lett a domesztikálása miatt, de nem házban élő állat. Kivéve, ha erre tenyésztették. Bár a szobamacskák is szeretik a szabad levegőt.
Nekünk két macskánk van.De télen nyáron örökké kint vannak.Persze ha nyitva az ajtó ablak tuti benn alukálnak.Sokszor olyan pózba tudnak szundítani,hogy nincs szívem kizavarni Őket. :)
Amúgy eljárnak vadászni,majd itthon is esznek.
Télen mikor nagyon hideg van össze bújnak a kutyákkal.Pedig van külön helyük.
vooooow ha nem varok semmit kellemesen erint ha kapok igaz-e?ez prsze lehet jo is rossz is...mosoly koveti es ez a lenyeg...mi erhetne egy AmugyRagadozoAllatot ha epp szerencsetlennek az osei altal megszokott korulmenyek kozott kellene tengetni szukos,vadaszat nelkuli napjait?hmmm semmi kulonos vagy rosszul tom?
További ajánlott fórumok: