Kihez kell fordulnom, ha igazolást szeretnék arról, hogy egyedül nevelem a lányomat? (tudásbázis)
Szia
Elvileg ilyen esetben a gyámügy, a gyermek 3 éves korában csinál egy családi jogállás rendezést. Beidéznek, új anyakönyvi kivonatot kap egy kitalált apával.
Ha nálatok ez nem történt meg, valóban nehezebb minden egyes ügyintézés.
Szia! Én térvivevényes levélben megkérném az iskolát, hogy szíveskedjenek egy nyomtatványt küldeni, amiben megadod a válaszokat a kérdéseikre. Röviden vázolnám a helyzetet, a választ, amit a gyámhivatal mondott neked. Esetleg újból megkeresném a Gyámhivatalt is, szintén levélben, amivel tudod igazolni, hogy voltál a kéréssel náluk, hogy írják le, mi a válaszuk az iskolának.
Végsőesetben közjegyzőhöz fordulnék, ahol kijelented előtte, hogy büntetőjogi felelősséged tudatában kijelented, a gyermeket egyedül neveled, ez ellen már nem tehet semmit az iskola.
Gondolom az ingyenes tankönyv, étkezés miatt kell nekik tisztázni ezt, ha nem is kérted ezt a szolgáltatást, akkor is.
További ajánlott fórumok:
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Szerintetek ciki nevelési tanácsadóhoz fordulnom a lányommal?
- Ha a boltomban hitelt adok, és átvételi elismervényt írunk róla, akkor az alapján követelhetem a tartozás rendezését? Kihez kell fordulnom?
- Hogy szoktassam rá 4 éves lányomat, hogy egyedül aludjon?
- Melyik állami szervhez kell fordulnom, ha családi pótlékról szeretnék igazolást kérni?