Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok? (tudásbázis kérdés)
Valami hasonlóra törekszem én is... Az elliptikus biciklizes se működött úgy, hogy egyszerre 40-50 percet... Egyelőre a 25 percnél tartok:D
Azt hiszem, a mindent egyszerre kidobni nem elsősorban pénzkérdés. Ritkán szokott az életmódváltás tartósan sikerülni, ha mindent egyszerre akarsz megváltoztatni. De valaki már írta korábban, hogy a fokozatosság a nyerő...
Hát, nem mondom azt, hogy tobzódunk a pénzben, mert ilyesmit nem igazán hallok senkitől, de mind a ketten programozók vagyunk, és szerintem szépen keresünk, ahhoz képest, hogy egy éve vagyunk a szakmában. Még a "kezdeti" fázisban vagyunk, kell autó, saját lakás, de tekintve, hogy milyen a gazdasági helyzet a térségben, és hogy a hasonló pályakezdők mennyi fizetést kapnak, be kell fognunk a szánkat, mert jónak számít a fizetésünk. Pontosabban: egy életmódváltás belefér.
Az az igazság, hogy sajnos kevesen engedhetik meg magunknak, hogy egyszercsak csak úgy kidobjanak mindent. Nekem is, meg szerintem sokaknak, egy folyamat volt.
De az már jó, hogy igényed van rá, és változtatsz! :)
Minden esetre köszönöm mindenkinek a tippeket, nagyon jól jöttek! Azt nem tudom mondani, hogy holnap reggeltől már minden megváltozik, de szerintem úgy lassan-lassan átalakítom az egész étrendet, konyhát:)
Okés, ott a pont! :)
Csak nem árt hozzátenni, mert sajnos tele a piac a szeméttel. :(
Feltételeztem, hogy ha már puding, akkor olyan, ami nem műadalékos :)
Igen, a négy négyzetméteres balkonunkra nem sűrűn férnének el:P
Meg más... Pl. kristályvanillin. Vagy nem? :)
Na igen, így azért teljesen más a helyzet. :)
Csak mondjuk egy fővárosban elég nehézkes lenne nevelni. :)
Nem tudom, miért teszik bele :)) Talán állagjavítónak... de csak tipp...
Valami ilyesmit mondott a barátom anyukája is, ő inkább figyelemmel követi az ilyesmit. Baromfihúst inkább tőle kapunk, ő "nagyban" nevel szárnyast, tudomisén úgy 20-25 pulykát, meg nagyon sok csirkét, mert falun könnyebben meg tudja ezt oldani, és jobban szereti a sajátját enni, amiben jobban tudja konktrollálni az adalék tápszert. És szerencsére nekünk is juttat belőle gyakran:)
Értem, de gyárilag benne van a bolti ételízesítőkben... Minek???
Erre vonatkozott a kérdésem. :)
Így igaz! A nagyüzemi baromfi, talán elsősorban a pulyka tele van nyomva AB-vel! Amit mi is megeszünk a húsában! De ugyanez a helyzet a tenyésztett lazaccal is például. Ezért én csak vadlazacot veszek.
Puding helyett inkább keményítő. :)
Igen. :)
Amúgy tök érdekes, mert itt Ausztriában már inkább azt nyomják, hogy ne együnk szárnyast...
Az oka pedig:
Oké, hogy a szárnyas egészségesebb, csak annyira megnövekedett a fogyasztása, hogy nagyüzemileg is annyira sokat kell belőle nevelni, hogy rengeteg féle betegség terjeng közöttük, és egyre több féle. És hogy ne pusztuljon ki az állomány, AB-mal tele vannak nyomva. :(
Jaj, nem a vegetába, hanem habarásba pl.
Megkérdezem a barátom anyukáját a napokban majd és megírom az ő módszerét esetleg:)
Nincs bajom a kukoricakeményítővel (valszeg a tiéd is az), de minek a vegetába???
Én egyes szószokat, krémleveseket szoktam sűríteni a Dr.Oetker féle kukoricakeményítővel. Sosem olvastam, hogy ez problémás anyag lenne. Mi a baj vele szerinted?
Okés, ha minimális benne a cukor. Ha 15%-kal csökkented, akkor azt hamar meg lehet szokni és máris sokat tettél az egészségért :)
Mi ilyen levesek helyett hideg joghurttal turmixoljuk össze a gyümölcsöt és kész :)
Nem találom a házi vegata receptjét... :(
Egy naplóban olvastam anno, de már nem emlékszem, kiében.
A lényeg, hogy egy-egy alkalommal 40 perc legyen minimum, ezt emeld egy órára, úgy a legjobb.
Az ilyen mozgások 20 perc után kezdenek el eleve hatni.
Most nyáron egyre kevesebbet, pl rengeteg zöldpaszulyt kaptam othonról, üvegbe eltéve, amit szeretek is nagyon. Azt mondjuk simán megeszem csak úgy kopaszon, habarás/rántás nélkül. De egy meggylevest... Tényleg, meggyleves. Abba pl pudingport szoktam tenni, vaniliát. Az mennyire okés?
Testedzés: kaptam egy elliptikus biciklit nem régen (egy hete), azzal tekerek, nagyjából naponta - reggel 10 percet, este úgy 25-öt birok. Egy hete 5 perc - 15 perc volt a felállás, lassan növelem az időtartalmat.
A problémám vele a kalóriakijelzőnél van, egy 20 perces tekerés után, úgy 20-22 km/h-val és kb 7-8 letekert kilométerrel kiir nekem 1300-at, ami szerintem messze nevetséges, mert ha az van 250-300, akkor már nagyon jó, de nem hinném, hogy van annyi...
Most őszintén: milyen gyakran sűrítesz liszttel levest?! Ha havonta 1-szer, akkor mehet a liszt, semmi bajod nem lesz tőle :)
Ha gyakrabban, akkor inkább másféle leveseket főzz!
Ja, igen: a disznóhús sem baj, ha eszed, csak mértékkel, tehát ne hetente többször!
További ajánlott fórumok: