Ki milyen sprayt használ? (beszélgetés)
Úgy tűnik, hogy rohanó világunk következő állomása a mosdás megszüntetése lesz. Majd virtuálisan a facebookon lesz egy alkalmazás, a 'most fürgyé le", és tiszták is leszünk. :S
Szerintem ez nem kicsit undorító, de ez van..:S
Hű, nem is egy:)
Semmi extra.
Egy kis tálkában tartom a fürdőben, fürdés, mosakodás után a nedves kezemmel a nedves bőrt bekenem vele, ahol szükséges.
Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.
Amit még tud a sz.b.bóna:
Tisztítja a kezet, fehéríti a körmeinket.
Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy kis langyos vízbe, melyhez egy evőkanál szódabikarbónát adtunk.
A teljes test méregtelenítése és fertőtlenítése szódabikarbonátos fürdővel is lehetséges (kb. 25-30 perces fürdési idővel), amikor a fürdővízbe 3 evőkanál szódabikarbónát keverünk. Külön csak lábfürdő is készíthető, a lábfürdő után pedig lehetőleg gyapjú zokniban is aludjunk. A szódabikarbonátos lábfürdő gombásodás és fokozott lábizzadás ellen is véd..
Fertőtlenít
Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tegyük azokat szódabikarbonátos áztató-vízbe. Hagyjuk benne állni a tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át, majd öblítsük le másnap reggel.
Fehér ruhák mosásakor én mindig teszek a mosószer (vagy inkább mosódió) mellé sz.b.bónát és persze bóraxot is.
Tudjátok mit nem értek? A 48 órás deokat:D
Van olyan aki 48 órán keresztül nem mosakszik? Ha nem is egy marha nagy zuhany, de ha nincs lehetősége, akkor arc, nyak, hónalj, mellkas? De komolyan.. 48h. Sosem értettem a reklámokat:S
Én a deoválasztásnál nem az illatra mentem rá igazán, hanem arra, hogy ha leizzadok ne legyen büdös a hónaljam, magyarán.
Ez a Secret key Platinum Power.
Sokkal erősebb, mint a többi.
Rexona Women-Skin Care Nutritive,
+ Lady Speed Stick 24/7 gel
Szerintem vegyél inkább parfümöt, mert az tartósabb+ izzadásgátló deot.
Ha jól emlékszem egy ilyen spray egy-két hétig tart , aztán vehetsz másikat.
Emlékszem általános iskolában tele volt a szekrényem teteje az üres flakonokkal.
Nyolcadikban már váltottam, megvettem az elsö parfümömet: Versace Red Jeans, még mindig érzem az illatát, felejthetetlen....
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.
- Tudja valaki, hogy a ventolin sprayt használhatja-e terhes kismama?
- Ki, milyen szájsprayt javasol általános használatra?
- Az Aloe Vera sprayt lehet torok gyulladásra használni?
- Lehet használni Bioparox sprayt szoptatás alatt?
- Mennyi idő után lehet másik orrsprayt használni?