Ki emlékszik még arra, amikor kisdobosok és úttörők voltunk?9 éves fiam és osztálytársai átélhetik ugyanezt pénteken a farsangon!:-) (beszélgetés)
Jó régi topik, csak most találtam rá.
Tetszett a farsang, ötletesen meg volt csinálva.
Kellemes emlékeket idézett fel bennem az úttörő és kisdobos egyenruha.
Én sem szeretnék vitázni!Én nem akartam leírni,hogy miért lenne jó,ha egyenruha lenne.Ebben tényleg egyet értünk.Abban az időben mi sem igen tudtunk sok mindent erről a dologról.Mára már mindenki érti!Ez tényleg csak egy farsang volt,amiben a gyerekek megmutatták a múltat és a jelent!Ha érdekel nézd meg a videót,milyen volt.De nem erőszak!Mindenesetre csatolom a linket.
Miért mi a lényege? nyugodtan elmondhatod, lehet valamit nem értettem jól.
DE nem vagyunk egyformák, engem kiráz a hideg, ha arra a korszakra gondolok, pedig szerencsére már üttörőnek csak épp felavattak, vagy már nem, nem is emlékszem és oroszt is csak 2 évig kellett tanulnom. Pedig én 77-es születésű vagyok, te meg ha jól látom 76-os, így mindössze 1 év van köztünk. Nem akarok politizálni, viszont akinek a családjától az elmúlt rendszer mindent elvett (anyagilag és erkölcsileg is ) nem hinném, hogy szívesen gondol arra a rendszerre. persze vannak akik ezen nyertek, ezért is felesleges ezen vitatkozni és nem is akarok. Csak azt értsd meg, nem mindenkiben kelt "jó érzést", ha ránéz egy ilyen jelmezre, és elhiheted az iskolai szülők között is lesznek jópáran, akik így gondolják...még szerencse, hgy csak farsangról van szó...
amúgy azzal a részével egyetértek, hogy az iskolákban talán jó volna valmiféle "egyenruha", hogy a szegény gyerek ne érezze magát kényelmetlenül a "milliomos" gyerek mellett, Angliában is így van ez, na de ez ne egy rendszer szimbóluma legyen
Majd megnézem a képeket!
Sok sikert!
Érezzétek jól magatokat!
Biztosan aranyosak lesznek!
De jó lenne újra átélni azokat az éveket! (50 éve volt!)
"Teljes" úttörő (kisobos)egyenruhában lesznek?
Ha igen, akkor honnan van a ruha és a felszerelés (nyakkendő, síp, zsinór, stb)?
Azok az idők felejthetetlenek lesznek.
Sajnos nekem már csak a piros úttörő nyakkendőm van meg,aláírva az osztálytársak nevével.
Cirka 22-23 éves:-))))
Atya ég de öreg vagyok:-DDDDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Mennyire tudnád elfogadni, ha egykori osztálytársad, aki valaha fiú volt, lányként jelenne meg egy osztálytalálkozón?
- Menni vagy nem menni... osztálytalálkozó
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Szingliként szembesülni azzal, hogy a volt osztálytársak/barátnők házasodnak és szülnek.