Kempingezés gyerekkel (beszélgetős fórum)
YD-80 SMALL KEMPING LANTERN lámpám van de, sajnos elveszett az utasítása, ha valakinek van, tudna küldeni nekem egyet
Köszönöm.
Nem tudom kapok e még választ, de még néhány kérdés.
Mi vagy mik voltak teljesen feleslegesen elcsomagolt dolgok?
Amikhez egyáltalán nem nyultatok?
Tényleg kell a gyereknek a dupla garnitura ruha?
Kb. ennyi idős volt a fiam, amikor sátraztunk vele a Zamárdi kempingben. Saját sátorral mentünk, és nem volt korábbról sok tapasztalatunk. De jól sikerült, és a gyerek nagyon élvezte. Összeismerkedett egy közelben sátrazó osztrák kisfiúval, aki az apukájával volt ott. Ahhoz képest, hogy nem beszélték egymás nyelvét, remekül elvoltak. :)
A kemping nagyon jól felszerelt volt, még kis főzőhelyiség is volt benne, de mi sokat jártunk enni a kemping szélén lévő vendéglőbe is. A part meg ugye 50 méterre volt. Szerencsénkre az időjárás is kedvezett, leszámítva egy éjszakát, amikor vihar és nagy eső volt, de semmi kárt nem tett a sátorban, a gyerek meg végigaludta.
Nap közben meleg a sátor, de akkor úgyis mászkál, meg fürdik az ember. Éjszaka viszont nem árt a hálózsák, meg a takarók, mert hűvösebb van, mint egy kőházban. Viszont ez előnye is tud lenni.
Ha jó a sátor, felszerelt a kemping, akkor semmi gond nincs ezzel a fajta nyaralással. Mondjuk nem 2 hétre, de pár napra simán vállalható.
Írnátok élményeket is?
Hogy birta a gyerkőc a vonatot sátrat?
Szerintem 3 évesen már emg lehet velük ezt beszélni, hogy meddig mehetnek...de élesben derüll ki úgyis.
:)
Gréti86.
Én olyan vagyok amikor tudom mikor hova merre meddig. Nem érdekel engem hogy még van x hónap az indulásig, de már neki kezdek szervezkedni. Progtamot szervezek,tervezek, informáviót gyűjtök, megnézem a térképet alaposan még nem jártam akaliban sosem de már most tudom hogy hol van nagyobb bolt, piac, orvosi ügyelet, éttermek(drágább/olcsóbb) ha már kint lenne a vonatok menetrendje már azon gondolkodnék melyikkel is kéne menni de hát nincs.
Szóval én minden eshetőségre fel leszek készülve szerintem :) legalábbis remélem hogy nem felejtek el semmi. Nem sokára már azon fogok gondolkodni mit is eszünk majd. Meg hogy mit pakolok be, de ez még nekem is korai lenne.
Aggódni igazából nem aggódok. Vannak félelmeim mint mindenkinek.
Pl.: a lányom korán kelő legalábbis itthon, megcsinálja azt h kijön az ágyából és elevenkedik mig fel nem ébredek rá(nyuzza a kutyát, kipakol a szekrényből...) na a lényeg hogy nem fog elkóricálni nekem így ha rájön hogy működik a sátor ajtaja
Mi tavaly voltunk, igaz nem sátorban, hanem lakókocsival nyaralni, akkor volt 2 éves a fiam.
Szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat, a kisfiam elég nagy mozgásigényű, úgyhogy nagyon élvezte, hogy kilép a lakókocsival, és egy hatalmas placcon játszhat. (Itthon lakásban élünk.)
A kempingben teljesen kultúrált zuhanyzók, WC-k voltak, nekünk teljesen megfelelt így, idén is ugyanoda megyünk lakókocsival nyaralni.
Mennyire felszerelt a sátor, mi miatt aggódsz?
Esős vagy nen fürdős időre már vannak dögivel tervek. Tihany, Tapolca, Füred, Badacsony. Mind elég közel vannak és jó sok mindent lehet ott is csinálgatni.
Már csak egy jó gumicsizmát kell beszereznem a lánynak;)
Persze, hogy esik faház, lakókocsi felett is, de akkor is különbség.
Azért mertem leírni, mert sokat kempingeztünk is a gyerekekkel, kimondottan élvezték. De mivel tapasztaltam ezt is, azt is, azért írtam le. Rossz időben egy nap még izgi, érdekes, de ha a nyaralás nagy részét teszi ki,kellemetlen nem annyira komfortos egy sátorban "gubbasztani".
Egyébként meg, nem is az számít hol fogtok lakni, hanem , hogy Ti jól érezzétek magatokat egymás társaságában.
Kívánom, hogy legyen szép időtök, sok-sok szép élménnyel!
Ti voltatok már máskor is gyerkőccel?
Milyen volt?
Nem hiszem hogy keserű lenne.
Nem vagyunk belekényelmesedve az ilyen "nélkülözhetetlen" dolgokba mint az autó. Ha meg esik az eső a faház felett is esik....