Kemény gyurmát lehet valahogy lágyítani? (tudásbázis)
Glicerint hozass a gyógyszertárból,avval kell átgyúrni!
A Pál utcai Fiuk Leszikje kiválóan csinálta (igaz Ő gittet rágott.))
De tényleg glicerin kell.
Jelentem, nekem nem jött be a lágyítás... Szerintem sokat tettem rá, mert akárhogy gyúrtam, mindig volt olaj, és csúszott mint a nyavalya.
Eldobtam a régit, és használja az újat.
Nem való nekem ez a kreativítás, csak gondoltam kipróbálom.
Azért még egyszer köszönöm
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szóval, szólok a férjemnek, hogy holnap hozzon haza lenolajat (kence nélkül). Gondolom lehet kapni ezt hipermarketben.
Amennyit én gyúrtam, már folyékonynak kéne lennie. Már lassan ínhüvely-gyulladásom lett tőle.
Ma vettem friss gyurmát a fiamnak, és most döbbentem rá, hogy milyen kemény a régi. Én azt se tudtam, hogy a tégelyében - gondolom én - kiszárad.
Jaaaajj, keverem a szezont a fazonnal. Szóval azt akartam írni, hogy nem azzal kell festés előtt a fát lekenni? A férjem a kaptárakat mintha lenolaj-kencével kenné.
Magyarán az nem hígitó. Ezekben a barkácsos témákban nem vagyok otthon :-)).
Milyen fajta gyurma? Lehet, hogy a kéz melegétől -sok gyurkálás után- is megpuhul.
Érdemes méhviasz gyurmát venni , kellemesebb vele dolgozni és nem lesz a kéz rossz szagú, mint a legtöbb gyurmától.
Csak három entert ütöttem le egymás után...
Na szóval, bekeményedett a puha gyurmája a gyereknek. Van valami házi módszer a lágyításra? Vagy dobjam ki a szemétbe?
További ajánlott fórumok:
- Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést?
- Idegrendszert meglehet erősíteni valahogy?Vitaminokkal stb.
- Ha nem szeretném, hogy mások olvassák a naplómat, le tudom tiltani valahogy?
- Hogyan szoktathatom magam a meleg időhöz? Nagyon nem bírom a nyarakat valahogy, számomra a (-5) - (+15) fok optimális.
- Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt?
- Lehet valahogy újra feljutni teszveszre vagy vaterára ha fel lettem függesztve?