Kb. 35m2-es lakásra mennyi fűtésdíjat fizettek? (beszélgetés)
Éves átlagban 13000 forint!
Sajnos ilyen magas és még elég kevés fűtés, van amikor fázom!
zani:) mi van veled? csak nem a lotton nyertél?
irjál valami szépet:))))
szissztok:) aszolgáltató nem veszi figyelembe , hogy egy szobád van, öket az nem érdekli.
négyzetméter átalakitva köbméteré ezt nevezzük
légtérnek, ebböl van az alp dij stb.
albi és albi között nagy a külömbség,hol van
pl 5.ker. vagy 10 ker. és melyik részén ,van elit és kevésbé!
jelena köszi az infot. erről nem tudok, hogy hogy van, mert mi tt csak bérlők vagyunk.
már nagyon várom, hogy nyár legyen.
süti-baba! amiröl én beszélek az távfütésröl van szó. ugy tudom a gáznál is van alap dij + m3.
tanulmányozd a számlát hátha okosabb leszel!
zani! a 30-70% és a 40- 60% az azt jelenti, hogy milyen arányban szeretnéd a téli és a nyári hődijat fizetni.
40-60% az azt jelenti magasabb nyári alap dij és
kicsivel alacsonyabb téli. 30-70% nyári alap dij-
a téli meg akkora. sajnos ahol én lakom a lakók
többsége ezt választotta, de bánja is,
meglátszik a számlán, mert "csak" kicsivel többet fizettünk ,mint 6 ezer...de hát, tudom,hogy ez nem sok, de a szobában se volt oylan meleg,hogy rövidnadrág..hanem két nadrág+zokni..
ha meg kimentem a konyhába, akkor kb kabát + sapkás idő volt.. :D
De hálisten most nem lesz ilyen :)
Olyan albiba költöztünk,ahol az albi+reszsi összesen 55 ezer ( igy irtuk a szerződést). Igaz, 30 nm, de meleg van :)
mi legalább úgy érezzük, mintha nyár lenne :) igen, ezt az érzést meg kell fizetni. de ha már fizetnünk kell akkor el is használjuk, és csak póló-rövidnadrág az otthoni öltözet.
nektek figyelembe veszi a szolgáltató, hogy csak egy szobában fűtesz, ez meglátszik a számládon?
hőmennyiségmérő nincs, csak a termosztáttal lezárhatjuk a fűtést ha nagyon melegünk van. de a távhő szolg. leadja a hőt nekünk, és úgy van vele, ha nem használjuk fel az a mi bajunk, de ki kell fizetni. nyáron kb 1 m3 meleg vizet használunk el. akkor inkább csak a langyos vizet kívánja az ember a fürdéshez, mi legalábbis. mi a 30-70% ill 40-60%? úgy értem ki fizeti az egyiket és ki a másikat??
a bérleti díj+ rezsi miért fura neked?
fú,hát mi is albérletben lakunk,szerencsére már elköltöztünk Pápai albérletből.. 2 szoba van (+ fürdő, és konyha ):D
Csak egy szobában fűtünk.. máshol meg meg kell fagyni..néha (főzés közben!!! ) is be kell kapcsolni a gázt,mert szétfagyok,annyira hideg van..és tutira jó magas lesz a számlánk..és még fáztunk is.. :(
zani ! még mindig nem értem .bérleti dij + rezsi?
költség megosztó ha van a radiátoron az azt méri hogy mennyi hőt használtál fel persze gigazsulba.
lehetett választani 30-70% vagy a 40-60%, amit a köz gyülésen meg is szavaztak. a nyári dij is sokkkk .mert nyáron is van meleg viz.
termosztát van, a hőmérsékletet lehet szabályozni de a számlán ez nem jelenik meg, csak nem sülünk meg. ez nekünk albérlet és ő mondta nyáronn, hogy azért kell nyáron is fizetni hogy így télen ne lesz olyan magas. mindegy, ez nekünk csak átmeneti, és mindjárt úgyis vége a fűtésszezonnak. ha minden jól megy a köv. szezont már nem itt töltjük...
ez egyébként egy téglablokkos panel lakás
zani! van e a radiátorodon termosztát és költség megosztó.a termosztáttal tudnád szabályozni a hömérsékletet és ez számlán is megjelenik.
egyébként milyen házban laksz?
:( akkor törődjek bele? nem lehet csinálni semmit csak fizessek mint a katonatiszt?
nem is igazán ez bosszant, hanem az, hogy nekem nem kell, hogy 26-28 fok legyen a lakásban, borzasztó
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi csoportpénzt fizettek az oviban egy hónapra? Csak én sokallom a havi 1500-at?
- Kertes házban lakók! Ti mennyit fizettek télen a fűtésre? (minden fűtési mód érdekel)
- Egyetértesz azokkal a vállalkozókkal, akik azért bontanak, mert nem fizették ki őket?
- GYES előtt 8órában, GYEs után 4 órában dolgoznék. Nektek a felgyűlt szabadságot hogyan fizették ki?
- Ti mennyit fizettek télen fűtésre havonta?
- Mennyi a fűtésdíja egy 55nm-es lakásnak Miskolcon?