Kárpit tisztítás ecettel, de hogyan? (tudásbázis)
A bútor boltban láttam,hogy borotvahabbal tisztították ..Én nem próbáltam,de tetszett a
módszerük.
Nem feltétlenül van igazam, de én úgy gondolom, hogy ha foltos a kárpit a széken, azt inkább valami más tisztítószerrel kell kidörzsölnöd. Az ecet a fertőtlenítés végett jó, ha már végeztél a tisztításával.
Én azt tudnám ajánlani, hogy valami folttisztítóval próbáld meg, azt tegyél a foltra, hagyd rajta egy ideig, majd kezdd súrolni. Biztos fáradságos munka, sajnos a széket nem lehet bevágni a mosógépbe... Esetleg indíts egy másik fórumot, hogy a széken levő kárpit hogy tisztítható.
Ha ecettel akarom kitisztítani a székeket, mégis milyen arányban kell? Ilyenkor hígítani kell a ecetet , egyáltalán milyen ecet kell 10 vagy 20 %-os?
Hogy szoktátok kefével, szivaccsal vagy mivel kell dörzsölni a széket? Tényleg jó ez az ecetes módszer tiszta lezs a szék? Félek , hogy valami baja lesz?
Bár ennél nem lesz rosszabb, tegnap kisfiam rácsöpögtette sikeresen az olajat, próbáltam kárpitisztítóval de nem vette ki egyáltalán , sőt még rosszabb lett mostmár vízfoltos is a szék mindenfele, ha már csak halványabbak lennének az olajfoltok az is jó lenne.
További ajánlott fórumok:
- Mosógép tisztítása - ecettel?
- Colonoscopias vizsgálat előtt hogyan kell alkalmazni a keserűsós tisztítást?
- Májtisztítás milyen teával, hogyan lehetséges?
- Otthoni arctisztítás hogyan?
- Fehér műbőr telefontok tisztítása, de hogyan?
- Milyen takarítógépet érdemes vásárolni elsősorban szőnyeg és bútorkárpit tisztításhoz?