Karamellás keksz vaníliapudingban recept
A Karamellás keksz vaníliapudingban hozzávalói:4 adag
18 db háztartási keksz
2 ek cukor
2 dl tej
1 vaníliás pudingpor
5 dl tej
A Karamellás keksz vaníliapudingban elkészítési módja:
Elkészítek 2 dl karamellés tejet. ( Egy lábasba megkaramellizálom a cukrot, majd felöntöm forró!!! tejjel - óvatosan, mert felhabzik-, újraforralom, míg az esetleges karamellcsomók elolvadnak.) 4 üvektálkát készítek, mindbe rakok 4 db karamelléstejbe alaposan beáztatott kekszet. Megcsinálom a hideg pudingot, majd egyenletesen szétöntöm a 4 tálkában. A megmaradt -beáztatott és félretett- 2 kekszből tördelve díszítést csinálok a puding tetejére. Hűtőbe teszem pár órára.
Ha rögtön édesség kell, akkor a kekszeket addig áztatom, míg jól be nem szívja a karamellt, így semennyit se kell állnia.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. júl. 10. 06:39
A karamellás keksz vaníliapudingban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.