Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kapros-fokhagymás tengerihal-filé recept

Kapros-fokhagymás tengerihal-filé recept

A Kapros-fokhagymás tengerihal-filé hozzávalói:
4-6 szelet tengerihal-filé
1,5 dl olívaolaj
egy csokor kapor
6 gerezd zúzott fokhagyma
két citrom
többszínű színes bors
kevés Worchesters-szósz


A Kapros-fokhagymás tengerihal-filé elkészítési módja:
Készítsd el a páclét: keverd az olívaolajba az egyik citrom kifacsart levét, szórd meg sóval, borssal (előzetesen az egy evőkanálnyi tarkaborsot zúzd szét egy mozsárban), add hozzá az apróra vágott fokhagymákat, a felaprított kaporcsokrot és a másik citromot szeletekre vágva. Ebben a mártásban pihentesd a halfiléket (lehetőleg egy-két órán át), majd grillserpenyőben (vagy sima serpenyőben) süsd meg mindkét oldalán. Köretként dobhatsz mellé néhány felszeletelt zöldséget: padlizsánt, burgonyát stb.


Kategória: Halas ételek receptjei


A kapros-fokhagymás tengerihal-filé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook