Káposztás pogácsa 1. recept


Tésztához: 50 dkg liszt
2 teáskanál só
2 dl tej
3 dkg élesztő
csipetnyi cukor
1 kis dobozos tejföl
1 tojás a kenéshez
Káposztás töltelékhez: egy kis fej káposzta
só
őrölt bors
cukor
egy kanál zsír
A Káposztás pogácsa 1. elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük, sózzuk és ízlés szerint fűszerezve egy kanál zsíron megdinszteljük. A tésztához az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, és a Ramával, tejföllel, sóval jól kidolgozzuk. Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtsuk és kenjük rá a kihűlt káposztát. Hajtsuk félbe, és még egyszer félbe, majd fél óra pihentetés után a nyújtást és a hajtogatást még kétszer ismételjük meg Az utolsó pihentetés után nyújtsuk Kis ujjnyi vastagra, késsel rácsozzuk be, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Rakjuk tepsibe, tojássárgával kenjük meg a tetejüket, és forró sütőben, kb. 200 fokon süssük szép pirosra.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2015. szept. 26. 18:29
A káposztás pogácsa 1. elkészítési módja és hozzávalói.