Kamu álláshirdetések az állásportálokon (beszélgetős fórum)
Igen,biztosan hosszas statisztikai eredmények alapján hozták ki ezt az összeget a drága csalók:)
Hogy ennyit még ki tudnak sajtolni egy-egy elkeseredett munkanélküliből/fő.
Nem rossz kereset ez nekik a semmiért.
Ha jól emlékszem külföldi munkával kapcsolatban felhívtunk egy céget, aki közölte, hogy 6.000 Ft-ért, amit befizetünk, küld nekünk idegen nyelvű újságokat, amikben hirdetések vannak.
Utánajártunk és általában, akik még belefutottak, lejárt újságokat kaptak, ennyi pénzért. És egyáltalán ez is pénzért.
Ez így van!
Én a magam kárán tanultam meg,hogy nem szabad fizetni azért hogy dolgozhass!
Én beugrottam egy ilyenbe,hatvanvalahányezer forintom bánta,amit tanfolyamre fizettem be.Ezt kötelező volt elvégezni hogy náluk dolgozhass.
Ja,az a szó hogy tanfolyam nagyon vicces szó arra a "képzésre" amit egy héten át nyujtottak.
Én belefutottam pár,kamu hírdetésbe.Nagy része az expresszen hírdet.
Mindenkinek ajánlom ezt az oldalt,aki állást keres.Itt azok írnak akik már pórul jártak.
Légyszi ne töröljétek,nem reklámnak szánom hanem segítségnek:)
Így van.Mondjuk nálam kizárt hogy fizessek előre bárkinek is,de sajnos sokan még bedőlnek az ilyeneknek.Rohadt szemét dolog kihasználni másik szorongatott helyzetét.Én már szerencsére elhelyezkedtem,de nem olyan régen,így még emlékszem a kamudolgokra.
A lényeg:Senki soha ne fizessen senkinek semmit!!!
Állásra jelentkezőtől,álláskeresőtől NEM kérhetnek pénzt!
Egyikkel sem szabad szóba állni, amelyik pénzt kér előre! Az mind kamu, sajnos.
A munkanélküliek reménykedését akarják kihasználni, szánalmas bűnözők. :S
Valóban tanulságos.Munkaalkalmassági vizsgálatot,ami általában 5000 ft.,a cég szokta fizetni.
Akivel én beszéltem pedig nyilván fejvadász volt csak nem egészen törvényesen űzi e mesterséget.
Rohadt dolog szegény munkanélkülieket kihasználni és levenni lóvékra a semmiért.
Jó lenne, ha ez nem lenne kitörölve, mert nagyon tanulságos!
Én is nemrég kerestem állást és ilyennel találkoztam,nem is eggyel.Nem értem mi ennek az értelme.A másik ami érdekes volt:hirdettek egy állást,egy telefonszám volt csak megadva.
Felhívtam.Azt mondta a csaj hogy tuti jó állások vannak azonnali kezdéssel,de be kéne mennem egy helyre,ott egy bizonyos emberrel beszélni,és leperkálni 6000 ft-ot.Na persze jól megbeszéltem az időpontot,persze nem mentem el.
Hogy mernek egy álláskeresőtől pénzt kérni?
Ez törvényellenes.
Szia!
Én még soha nem jelentkeztem kamu álláshirdetésre, vagyis nem futottam bele olyanba, max olyan volt, hogy közölték h nem jelentenek be...de az se volt kamu. Ezeket észre lehet venni, elég gyanúsak, pl. az otthon végezhető munkák 90%-a kamu. Jó helyen kell keresni állást a neten, és akkor nem futsz bele kamuba. Pl. p r o f e s s i o n . h u (én mindig itt találtam melót)
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy mi a véleményetek a legtöbb állásportálon megjelenő "kamu" álláshirdetésekkel kapcsolatban? Ha valakinek volt ilyen jellegű tapasztalata, itt erről írhatna.
További ajánlott fórumok:
- Ha személyesen jelentkeztem egy álláshirdetésre, egy hét múlva rákérdezhetek, hogy született-e döntés, vagy azt nem illik?
- Mit jelent, hogy agilis munkatárs egy álláshirdetésben?
- Most láttam egy álláshirdetést. Szerintetek ilyenkor felhívhatom?
- Mostanában sok olyan álláshirdetést látok, ahol ingyenes szállást is igérnek. Szerintetek, ez biztonságos dolog?
- Szerintetek ha az álláshirdetésben az van, hogy középiskolai végzettség, az érettségit jelent.Vagy csak elég a 4 éves középiskola?
- Kamu álláshirdetések, piramisjáték!