Jót nevettem magamban, mikor a túlsúlyos háziorvos, aki még... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Értem miről beszélsz, de nekem ez kettős mércének tűnik, mindenki más, aki kövér védekezhet hormonnal, genetikával, a levegőtől is hízom lózungokkal, csak egy orvos nem?
Ennyi erővel hiteltelen az utazási iroda dolgozója, aki arról győzköd, hogy utazz Balira, mert az olyan klassz, miközben ő sose járt ott, vagy az ékszerbolt dolgozója, akinek nem telik gyémántra, de neked el akarja adni.
Én, ha nekem egy kövér orvos mondaná, hogy fogyjak le, biztosan megkérdezném, hogy neki miért nem sikerült. Főleg, ha olyan stílusban mondja, ami pl. egy fórumot indukál 😉
Ez, hogy jon ide? Ha erről akarsz beszélni, indítsd egy fórumot erről a témáról ☺️
Leírtam az ezzel kapcsolatos vélemenyemet, azt annyi. Sztem elég vicces és hiteltelen az ilyen orvos.
Nyilván vannak ennél komolyabb dolgok is, de most nem azokról beszélünk.
"Kovács úr alkoholista. Azt mondja erre a bölcs pszichológus: csodálkoztok? Ez az ember egész gyerekkorában azt látta, hogy az apja esténként részegen dülöngélve ment haza, mi a meglepő abban, hogy ezt a mintát követi maga is? Nagy úr viszont soha nem iszik egy kortyot sem. Azt mondja erre a bölcs pszichológus: csodálkoztok? Ez az ember egész gyerekkorában azt látta, hogy az apja esténként részegen dülöngélve ment haza, mi a meglepő abban, hogy ő egy életre elundorodott az italtól?"
Popper Péter
Számomra nem mulatságos amit az orvos mondott, inkább példaértékű. De elgondolkodtató is, hisz tudja mi a helyes út, mégsem azon jár. Lehet bármi az elhízása oka az orvosnak, de még ha betegség is, az sem metntség a kövérségére. Egy orvos pontosan tudja miként lehet ezt gyógyítani. Ha nem, mert eddig tájékozatlan volt, tudnia kell hol talál erre információt.
Magam részéről én hiteles emberektől szeretek egészségre vonatkozó jó tanácsot megfogadni. Ha idős és egészséges, az már lehet hiteles ránézésre is. Bár a kövér orvostól komolytalannak tartom a tanácsokat, de a fenti eset kivételt képezhet, mert alapból tudjuk hogy a kövérség betegség.
Erre van egy nagyon cuki mondás, amit egy podcastban hallottam:
👉ügyvéd lett, mer alkoholisták voltak a szülei,
👉alkoholista lett, mert ügyvédek voltak a szülei,
👉ügyvéd lett, mert ügyvédek voltak a szülei,
👉alkoholista lett, mert alkoholisták voltak a szülei.
És ha? És amiatt cigizik is?
Aki ezzel foglalkozik, az mutasson példát az egészség terén.
De még mennyi 😉
Hamvas lánykoromban együtt ittam egy sebész főorvossal.
Hajigálta maga mögé a poharakat és dicsekedett,hogy reggel operálni fog.😲
Na meg a kis "cucc ",ami kell.
Ha ő vékony lenne, intelme hatásosabb számodra?
Igazából ehhez nem is kellene orvos, mármint hogy megmondja.
Ne tudd meg hány ilyen van... Elhízottak, alkeszek, dohányosak, zéró sport, orvoshoz sem mennek (mondjuk ezt megértem, tudják hogy mi vár rájuk) stb.
Barátnőm radiológus mondta hogy nincs az a pénz hogy ő befeküdjön egy MRI-be... még a végén kiderül valami 😂
További ajánlott fórumok:
- Miért hitegetik magukat a túlsúlyos, kövér vagy épp duci nők, hogy nekik így jó, ahelyett, hogy tennének valamit a változásért?
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Teherbeesés túlsúlyosan
- Mennyi pénzt szoktál adni a háziorvosodnak, ha házhoz hívod?
- Szerintetek, aki túlsúlyos az biztos, hogy sokat eszik?