Japán kristálygomba cukor helyett működik fruktózzal is? (tudásbázis)
Sajnos reggel a sima cukros adagot ugyanúgy lehetett szűrni-de a steviás bedöglött:(
A gombák megvoltak,de rossz szagot árasztott az egész... nem erjedt,hanem inkább romlott hal szagra hasonlított..pedig volt benne bőven aszalt körte.
A fruktóz valószínű természetesebb cukorforrás a gombáknak,ezért élnek vele-míg a műtől megdöglenek..
Sok szerencsét a gombáidhoz!
Szia!
Reggel elindítottam a kísérletet:) A gombák még élnek ha jól láttam:) Összehasonlítva a másikkal ,színre átlátszóbb a lötyi és az illata kevésbé gombás... Holnap reggel leszűröm,majd meglátjuk:)
Köszönöm a válaszokat. Megpróbáltam a fruktózzal, már három napja élnek a gombák, még nem nyírtam ki őket :). Majd ha szaporodik, akkor elosztom és próbálkozom a többivel is. Természetesen nem édesítőszerre gondoltam, hanem a "majdnem cukrokra", amiknek még köze van a természeteshez.
Várom a stevia kísérlet eredményét, mindenképpen írd meg, mert az nekem is van.
Szia!
Nekem most sok gombám szaporodott,a holnapi cukros adag mellett kipróbálok egyet stevia pöttyökkel..
Majd beszámolok az eredményről...
Én amúgy is csak két kanál cukrot tettem,állítólag ennyi a minimum -és működött.
Mi lenne ha addig csak aszalt gyümit tennél bele,csak kicsit többet,abban is van cukor ami kell a gombáknak..
Vagy egyéb cukorhelyettesítővel? Pl xilit, stevia...
Írjon, aki már próbálta.
További ajánlott fórumok:
- Japán Kristálygomba
- Indigó- és kristálygyerekek, avagy egy új kor gyermekei
- A kaukázusi kristálygomba tényleg gyógyító hatású?
- Pécsett vagy környékén van valakinek felesleges kristálygombája?
- Indigógyermekek, kristálygyermekek, szivárványgyermekek I.
- A tegnap esti Naplóban volt szó valamilyen kristálygombáról. Tudtok róla valamit?