Írjatok vega - húsnélküli kajákat! (beszélgetős fórum)
Rántottkarfiol,
Krumlistészta,
Kompót
Rákattintottam, és máris szembe jött az orzo tészta. Nem hallottam róla, utána is jártam. Hát durum tészta. Biztos hogy finom, én csak durum tésztát használok sok éve, csak ilyen alakút még nem. Én gyúrom. Nem kell bele tojás, nem ragad a kézhez, az íze pedig sokkal jobb mint a fehér lisztes tésztáé. Azt azóta nem veszek, mióta főzése közben rém büdös záptojás szagot éreztem. Persze ráírják hogy friss tojással készül. Na mindegy, egye aki szereti! :)
Ma fügelekváros chia papacsinta lesz az ebéd, előtte jó sűrű zöldségleves.
Nem vagyok vega, de szeretem az ilyen ételeket.
Krumplis-, mákos-, diós-, grízes-, káposztás-, pestos- tészták
Főzelékek
Zöldséglevesek
Karfiolpörkölt, gombapörkölt, nokedli
Tojás, sajt lehet? Rántott zöldségek, sajtok
Rizottó
Egyszerűbb ha youtube recepteket mentesz el mint én. Könnyebb egy kattintással megtalálni a könyvjelzőben mint a fórumban visszaolvasni hátha megtalálod amit egyszer jó ötletnek gondoltál.
Én eszek állati fehérjét, de sok egyszerű vega receptem is van elmentve. Vannak könnyen hozzáférhető alapanyagokból édességek is. Hőkezelt, nyers desszert, amit csak akarsz.
Esetleg találják ki ők, hogy mit ennének.
Be is vásárolhatnak hozzá és megfőzhetik.
Nagyon sok rakott dolgot lehet készíteni,brokkoli,kelkáposzta ,karfiol,hús helyett gomba,vagy szójakocka.
Rizs vörös lencse fele fele arányba jól befűszerezve kis búzadarával keverve,szintén húsgombócra emlékeztető...
Rántva hagymakarika nagyon finom pl....
További ajánlott fórumok:
- Szombathelyiek írjatok
- A közelgő pi-nap alkalmából (3.14) pi-vel kezdődő szavakat írjatok (legalább 314-et)
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Berendelték a párom. Árvizsújtotta részen élők, ha még tudtok, irjatok!
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Írjatok puha kajákat !