IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek? (beszélgetés)
Sziasztok! Én inzulinrezisztens vagyok facebookon van ez a két csoport én innen sok tanácsot kaptam ! 160 gramm blog - inzulinrezisztencia & önismeret és
IR - A 160 grammos diéta
Sok sikert!
Szia!
Szerintem igen. Az inzulin éhgyomri még elmegy, de utána nagyon megugrik, túl magasra. Ezt most kell kezelni, hogy ne legyél később cukorbeteg. Még most az inzulin szinten tudta nagyjából tartani a cukrodat, de így hamar elfárad a hasnyálmirigy. Lehetnek az IR-től már most tüneteid. Pl hasi elhízás, hajhullás. Az is lehet, h nincs tüneted ha szerencséd van. Persze én nem vagyok orvos, ne vedd 100%-ra, amit írtam. Csak én is kutattam a magam baja után, és én így gondolom. Amivel biztosan nem ártasz, ha diétázol, amíg nem jutsz orvoshoz. Lassan felszívódó szénhidrátot szabad csak enni, pl csoki, cukor, sült krumpli tilos, és 3 óránként jó lenne enni. De a diétáról én mást nem tudok, ebben jobb ha mást kérdezel.Én is csak most jöttem rá, h nekem is ez a bajom. Az is elképzelhető, hogy nem kapsz gyógyszert, elég a diéta.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, amíg nem jutok el az endokrinológushoz?
Vajon ez IR?
Itt vannak a laboreredményeim:0-60-120 percesek
glükóz: 4,9; 7,7; 6,7
inzulin:6,9; 156,8; 116,0
Nem kell nagy dologra gondolni. Keress cukorbeteg minta étrendet, az is jó lesz.
Ha nincs betegséged, akkor csak figyelni kellene jobban az étkezésedre és nem kell minta étrend.
Teljeskiőrlésű pékáru, kevesebb krumpli, kevesebb rizs (rizst cserélheted árpára, barna rizsre vagy basmat rizsre), tk. tészta, de módjával, több zöldség, gyümölcs délelőtt, kevesebb cukor a kávéba, teába, üdítőt csak ritkám egyél, illetve az édességet is nagyon le kell csökkenteni. Az ételekbe is csökkentsd a cukrot.
Neked nem kell olyan szigorú diéta mint egy cukorbetegnek (egyébként ezt találod, nem IR diétát a neten), csak próbáld a szénhidrát napi bevitelt 160 körül tartani. Ennyi már elég lesz.
Ja, és heti 2-3 alkalommal mozgás.
Szia! Nekem van, én számolgattam ki magamnak, amiket szeretek enni, de nem vagyok otthon még több napig, utána tudom csak küldeni.
De a google-val találhatsz IR diéta mintákat.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható?
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?