Indiáner recept
20 perc
Az Indiáner hozzávalói:
5 tojás
4 ek.porcukor
5 ek.liszt
1 tábla tortabevonó
cukros felvert tejszínhab
Az Indiáner elkészítési módja:
Az 5 tojást szétválasztjuk,a fehérjét jó keményre verjük,a sárgáját a porcukorral 10 percig 1-es fokozaton keverjük,habosra.Ha kész óvatosan hozzáadjuk a fehérjét,majd a lisztet,minél kevesebb keverés mellett,majd eloszlatjuk benne.Lyukas zacskóból 5-6 cm átmérőjű gombócokat nyomkodunk egy papírral bélelt tepsibe,és mérsékelt tűznél,résnyire nyitott sütőajtónál sütjük,pirosra,majd ha kihűlt ráöntjük a megolvasztott csokit,és két ilyen "fánk"közé nyomunk egy kis tejszínhabot,és kész!!!Egyszerű,gyors és a tiramisú után a legfinomabb édesség amit valah ettem!
A sütőt azért hagyjuk résnyire nyitva,hogy a keletkező gőzök eltávozzanak!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6f773a273c, 2007. dec. 27. 22:39
Az indiáner elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.