Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Imádom a macskám, DE... fórum

Imádom a macskám, DE... (beszélgetés)

1 2
50. Ruslan (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
dec. 10. 10:23

Nézzük akkor. A hármassal kezdem. Nem várhatjuk el, hogy emberi szinten gondolkodjon. Ilyenkor valami kell neki, enni akar vagy ki akar menni. Tarthatod panelben, attól még kint szeretne lenni.

Ezek az eledelek nem biztos olyan jók, mint hiszik. Ki tudja mi van bennük igazából. Nálam nem kap egy sem boltit. Kerül nekik a haszonállatok húsából és marad is. Tej is lenne, de keveset adok abból, mert az a közhiedelemmel ellentétben nem annyira jó nekik. A kutyáknak sem adok boltit. A szag alapján eszik meg az eledelt. Mivel abban kevés hús van, kisebb tömegben nem érződik annak a mű dolognak, ízfokozónak vagy akárminek a szaga, amely hasonlít a húséhoz. Az első példára nem tudom a választ.

49. f6bc3125a2 (válaszként erre: 48. - Andi1963)
dec. 10. 10:11
Én is kiléptem, mert elegem lett. A sz.ralalok kidobják őket, mi meg befogadjuk, és soha nem lesz vége. :(
48. Andi1963 (válaszként erre: 44. - F6bc3125a2)
dec. 10. 09:53
Megértelek, egyet is értek, én is lehúztam a rolót, kiléptem a cicamentős csoportokból is, mert onnan jött rengeteg megkeresés.
47. f6bc3125a2 (válaszként erre: 46. - Libikóka)
dec. 10. 09:47
Szerintem felnőtt macskákat nem lehet, vagy nehéz befogadni kintről, mert vadak. Egyszer közeledni próbáltam egyhez, vittem kaját, de csak fújt rám. A kismacskák "csak" rumlisak. :D Vagy nem tudom, nekem ez a tapasztalatom.
46. libikóka (válaszként erre: 45. - F6bc3125a2)
dec. 10. 08:54

Én is úgy vettem ki az írásodból hogy te is mentetted őket:)

Csak azért írtam ,,mikor említetted hogy rumlisak voltak,,mert a kintiek közül sem lehet mindegyiket befogadni. Vagy rengeteg idő kell hozzá,,amelyiket így be lehet hozni azt bizony kidobták,,vagy volt már emberek közt.

45. f6bc3125a2 (válaszként erre: 27. - Libikóka)
dec. 10. 08:44
Nem írtam, de az enyémek is kóborkák voltak egytől egyig, mégis különbözőek. A két nagy közül a szürke az ablakunk alatt nyávogott (éjjel). Kimentem, és behoztam. Megfürdettem, evett-ivott, és elaludt. Gondoltam, reggel visszaviszem. Kimentünk, ugrált a fűben. Úgy tűnt, jól elvan, nem kellek, mehetek haza. Elindultam, ő pedig követett. :D Megtartottam. A fekete pedig autók alatt bujkált (vagy három héttel később). Őt is hazavittem.
44. f6bc3125a2 (válaszként erre: 25. - Andi1963)
dec. 10. 08:06
Nem tudtam tovább nézni, hogy a nagyok háttérbe szorulnak miattuk. Befejeztem a macskamentést. Mindenki annyit vállaljon, amennyit elbír.
43. Enissa
dec. 9. 18:46
Imádom, nincs de...tökéletesen idomult a szokásaimhoz, áldott jó cica. Egy évesen került hozzám, már 15 éves. Jól tartja magát, még senki sem gondolta, hogy ilyen koros "hölgy" már.
42. libikóka (válaszként erre: 41. - Egnisz)
dec. 9. 17:49
Most akkor Mici a kandúr?:)
41. Egnisz
dec. 9. 17:36

Nekem egy problémám van csak Micikémmel, hogy ha a hajamon sétál az nagyon kellemetlen tud lenni.

De éjjel nem ébreszt fel, sosem nyávog és nagyon bújós.

Szobatiszta, macskakaját nem válogat, mert ugyanazt kapja kiskora óta. Csak benti cica mióta családi ház első emeleti lakásában lakom 2.5 éve. Játék nem érdekli, de épp nemrég olvastam, hogy az ivartalan kandúrok nemigazán játszanak, inkább sokat alszanak.

Ő nekem a tökéletes, nem tudom mi lenne velem nélküle. 🥰

40. gigi> (válaszként erre: 30. - Piroska52)
dec. 9. 16:01
☺️🥰
39. gigi> (válaszként erre: 31. - L.luiselotte)
dec. 9. 16:00

Igen tudják mikor hova megyünk.

Kutyáim is ilyenek. Reggel látják a cuccaimat, látják hogy öltözködöm és azt is, hogy nem melegítőbe. Tudják, hogy ebből meló lesz. Nyugodtan vannak. Na de este mikor haza érek hàààt😄

Nagyon kell vigyáznom mert képes a lépcsőn hanyatt lökni örömében.😁

38. gigi> (válaszként erre: 32. - Andi1963)
dec. 9. 15:55
Köszönöm szépen. Neked is jó egészséget kívánok, és sok cica simit.
37. libikóka (válaszként erre: 36. - Andi1963)
dec. 9. 14:57

Nem aktuális de köszönöm:))

Inkább csak elgondolkodtam.

36. Andi1963 (válaszként erre: 35. - Libikóka)
dec. 9. 14:49
ha tudok, szívesen segítek, mert nem könnyű hirtelen egy újszülött cicát gondozni.
35. libikóka (válaszként erre: 34. - Andi1963)
dec. 9. 14:48
Köszi:)
34. Andi1963 (válaszként erre: 33. - Libikóka)
dec. 9. 14:42
babacicának való tápszert. por formában kapható, meleg vízzel kell keverni és cumisüvegből tudják enni. állítólag olyan összetételű, mint az anyacicák teje. lehet benne valami, mert gyönyörűen fejlődött tőle.
33. libikóka (válaszként erre: 32. - Andi1963)
dec. 9. 14:27
Mit adtál nekik?
32. Andi1963 (válaszként erre: 28. - Gigi>)
dec. 9. 14:17
Az enyémek is mind hátrányból indultak, kidobott cicák voltak. Kit utcára, kit szeméttelepre dobtak, egyikük koraszülött volt és meghalt az anyja szüléskor, így ő 1 napos korától van velem, cumiztattam, melegítettem, azt hittem, meg sem marad, mert a 3 testvére feladta. 7 dekásak voltak, mikor megkaptam őket. Mostanra gyönyörű vörös exkandúr lett belőle. A többi kölök is csoda, hogy a nehéz kezdés ellenére milyen szeretetgombócok lettek:) Gratulálok nektek a cicákhoz:)
31. l.luiselotte (válaszként erre: 28. - Gigi>)
dec. 9. 13:41

A Picike amikor még nem HO-ztunk, munkába menet min dig morgott és megharapta megkarmoltA a bokánkat

esetemben meGérezte, hogy melyik az egész napi munka - távollét, vagy csak elszaladás pl boltba vagy hivatgalba, az utóbbiakat simán megengedte

30. Piroska52 (válaszként erre: 28. - Gigi>)
dec. 9. 13:40

Ahonnan Lucifert elhoztuk, azt mondták kb 13 cica van.

Pontosan nem tudják, mert sosincs egyszerre otthon az összes.

Hogy ez mitől szürke, nem derült ki

Ő volt a legélelmesebb, felkaptuk és elhoztuk.

Imádom.

dec. 9. 13:37

Ül a széken, néha felkukucskál,ugyan mi történik.

Leesik valami?

28. gigi> (válaszként erre: 23. - Andi1963)
dec. 9. 13:35

Igen,kitudnak nyúlni hihetetlen milyen hosszúsàgra.Mielőtt haza hoztam őt,kinti cica volt a társaival. Engem valamiért nagyon szeretett. Sokszor vittem neki alutasakos kaját, maradékot is mindig kapott. Mikor jöttem haza munkából rendszerint elkísért a buszmegállóig. Próbáltam úgy hogy ne vegyen észre,de hasztalan. Rögtön ott volt utánam. Kint ugrált az árokba, én meg veszekedtem vele hogy azonnal menjen be mert ha elüti az autó, én ott halok szörnyet. Megértette! Bement kerítésen belülre, és onnan kezdett keserves sirásba hogy ne szálljak fel a buszra. Akkor már éreztem, hogy ő több mint egy cica. Kell nekem. Annak ellenére hogy itthon már volt négy kinti cica, pár nap múlva haza hoztuk őt ötödik cicunak bentre. Kutyákkal pár napig fújtak egymásra,de ma már nagy haverok.

Azonnal szoba tiszta lett. Legjobb döntés volt őt kimenekíteni,a rideg és hideg kinti élettől. Imádom!

27. libikóka (válaszként erre: 22. - F6bc3125a2)
dec. 9. 13:21

"Nekem" csak kóborkák vannak,,illetve beköltöznek a jó kis helyekre amiket készítettem nekik.Ellátják magukat,,szépek sosem piszkosak vagy csapzottak.

Most is van egy nemrég beköltözött,,ha megérkezünk már szalad is kajálni.

Lassan szocializázóldnak,,nagyon lassan,más az életmódjuk,,erre mondják a jót is szokni kell nekik.

Cirmoskám kiskora óta itt lakik,,őrajta láttam amikor eldöntötte hogy én bent alszom ma.Azóta

nyáron nem, de minden más évszakban bent alszik velünk.

26. Andi1963 (válaszként erre: 24. - Libikóka)
dec. 9. 13:17
én is, én is! és még meg is tekerednek hozzá:)
25. Andi1963 (válaszként erre: 22. - F6bc3125a2)
dec. 9. 13:16
nagyon nagy türelem kell az összeszoktatáshoz, legalább 2-3 hétig a nagyok mindig fújtak az újakra, vérmérsékletük szerint tiltakoztak a jövevények ellen: volt, amelyik láthatatlanná vált napokra, csak enni, inni, vécézni jött elő, aztán eltűnt. aztán összeszoktak lassacskán mindig.
24. libikóka (válaszként erre: 23. - Andi1963)
dec. 9. 13:15

Hogy az istenbe tudnak így kinyúlni?:DD

Mindig csodálom:)

23. Andi1963 (válaszként erre: 21. - Gigi>)
dec. 9. 13:13

Mindent is tudnak:) ó, a szúnyogháló, a megboldogult szúnyogháló! úgy döntöttek, hogy szebb az ablak nélküle, így kettéhasították...a tv nekik is barátjuk, az egyikük mögötte alszik 3 méteresre kinyúlva, 1 pedig megbűvölten nézi a természetfilmeket a tv-ben:)

nem lehet őket nem szeretni:)

dec. 9. 12:35
Az utóbbi két évben több kismacskát befogadtunk az utcáról, mert megsajnáltam őket (vagy megtartjuk, vagy keresünk gazdit), de nem sikerült összeszokni. Rongáltak, nem hagytak aludni, b.szogatták a két idősebb macskát. És én is megváltoztam, nem volt türelmem hozzájuk. Búcsút vettünk egymástól.
21. gigi> (válaszként erre: 14. - Andi1963)
dec. 9. 12:19

Nekem a terasz ajtót nyitotta ki simán. Azt gondoltam nem tudja. Dehogynem! Mióta felraktuk a szúnyoghálós ajtót, és retesz van rajta kívül _belül azóta nem birja kinyitni. Akvárium tetejére felül, és figyelni a halakat. Van mikor belelóg a farka😂 Lefekszik a tv elé nyilván úgy,hogy csatornát nem tudsz tőle váltani mert a távirányító nem érzékeli.

Megy a mosógép leül elé és bàmulja ahogy forog a dob. Nyitva szoktam hagyni a szárító gép ajtaját,amibe szivesen bele is mászik. Tiszta lökött 😂 De úgy imádom a kis hülyét.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook