Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Imádom a dinsztelt hagyma ízét. fórum

Imádom a dinsztelt hagyma ízét. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

2023. nov. 22. 15:19
Tisztességgel bevacsoráztam belőle az este. Van itthon egy kis dobozka valódi tyúkzsír, azon dinszteltem meg a hagymát... adtam a fogyónak. :))
18. Gretaa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. nov. 21. 21:35
Jó is az ,szeretem én is.😊
17. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. nov. 21. 21:33

Finom ám. Hát még a pecsenyezsír. Tepsit is kinyalják a fiúk egy jó fokhagymás sült hús után. Annyit soha nem tudtam sütni, hogy ránk száradt volna. Hidegen-melegen felséges.

Azt mondja Zajkás Gábor dietetikus, hogy a magyar konyha felséges ízei a zsírban oldódó ízanyagok miatt vannak.

16. tumbo2 (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
2023. nov. 21. 15:19
más nem volt,csak még a velő.nem volt kedvem vesződni vele.
15. apeeng (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2023. nov. 21. 13:49
nincs mit hozzáfűzni...minden szavad aranyat ér.
14. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - Tumbo2)
2023. nov. 21. 13:25
A vesét felvállaltam volna, ha van mellé nyelve és szíve is. Azokból is lehet(ne) finom palóclevest főzni. Gondoltam, ha karácsonyra birkát nem kapok hozzá, jó lesz az belsőségből is. :))
13. Babi11
2023. nov. 21. 13:19
Nagyon finom,sokszor csinálok.
12. tumbo2 (válaszként erre: 10. - Libikóka)
2023. nov. 21. 12:52
ja,nem jutott az eszembe.
11. tien (válaszként erre: 5. - Tumbo2)
2023. nov. 21. 11:29

Emlékszem gyerekkoromban Anya mikor pörköltet készített ,és már majdnem kész volt ,akkor mindig megkérdezte ,hogy kérünk e "mártós kenyeret"

Jó pörkölt szaftos kenyér.

Akkor tanultam meg ,hogy nem spórolunk a hagymával és nagyon apróra kell vágni .



A férjem minden alkalommal kér "mártós kenyeret",ha sertés pörit csinálok.

10. libikóka (válaszként erre: 9. - Tumbo2)
2023. nov. 21. 11:08
Hártya:)
9. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2023. nov. 21. 10:59
voltam a boltban,megláttam,hogy egy tálon hozták a a friss vesét,velőt.de mivel mindig én tisztítottam a vesét,most nem volt kedvem hozzá,így csak velőt vettem,az is elég macerás,mire az ember leszedi róla vércsíkokat,vagy mifene az.
8. libikóka (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2023. nov. 21. 10:51
Kicsit mellé nyomtam ,nem pont neked szántam az irományt,,de nem baj, a lényeg hogy ez is az is nagyon finom:))
7. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Libikóka)
2023. nov. 21. 10:46

Ezt a variációt még nem ismertem. A töpörtyűt csak hidegen szeretem.

Csak azt, ha: a natúr-sült májat a tányér egyik felére, a szalma krumplit a másik felére, a piros-ropogósra sütött vöröshagymával beborítva, só-őrölt paprika. Esetleg mellé uborka, vagy cikkezett paradicsom. Jó étvágyat! Jelenleg nálam csak a máj hibádzik. De ezek után ami késik, nem múlik. :))

6. libikóka (válaszként erre: 5. - Tumbo2)
2023. nov. 21. 09:59

Pörköltet,,jó pörköltet,, sem tud mindenki.


A gyerekeim az anyósomét,,két kézzel tolták a kis arcukba:)

Az enyémnél csak elnyammogtak😥🤣

Persze tényleg az volt a tuti:))

5. tumbo2 (válaszként erre: 4. - Libikóka)
2023. nov. 21. 09:19
mikor az anyám gyerekkorunkban pörköltet főzött,felét megettük.mi ebből a tanulság többet kell csinálni.bár egy tisztességes szaftot sem tudott csinálni,kemény volt benne a hagyma,nagy darabokban úszkált.
4. libikóka (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2023. nov. 21. 09:13

Én is:)

Kis hagymát,fokhagymát megdinsztelni,,bele a töpörtyű,,és sültkrumplival remek vacsi.

2023. nov. 21. 08:38
Én az illatát is!
2023. nov. 21. 07:44
De jó ötlet! Régen ettem már: vacsorára hagymát dinszteltünk, és a friss kenyeret belemártva, a hagymát a tetejére szedve, só, bors, őrölt paprika a tetejére! Utána egy csésze tea! Köszi! Ez lesz a mai vacsora! :))
2023. nov. 21. 07:44

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook