Imádom a dinsztelt hagyma ízét. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Finom ám. Hát még a pecsenyezsír. Tepsit is kinyalják a fiúk egy jó fokhagymás sült hús után. Annyit soha nem tudtam sütni, hogy ránk száradt volna. Hidegen-melegen felséges.
Azt mondja Zajkás Gábor dietetikus, hogy a magyar konyha felséges ízei a zsírban oldódó ízanyagok miatt vannak.
Emlékszem gyerekkoromban Anya mikor pörköltet készített ,és már majdnem kész volt ,akkor mindig megkérdezte ,hogy kérünk e "mártós kenyeret"
Jó pörkölt szaftos kenyér.
Akkor tanultam meg ,hogy nem spórolunk a hagymával és nagyon apróra kell vágni .
A férjem minden alkalommal kér "mártós kenyeret",ha sertés pörit csinálok.
Ezt a variációt még nem ismertem. A töpörtyűt csak hidegen szeretem.
Csak azt, ha: a natúr-sült májat a tányér egyik felére, a szalma krumplit a másik felére, a piros-ropogósra sütött vöröshagymával beborítva, só-őrölt paprika. Esetleg mellé uborka, vagy cikkezett paradicsom. Jó étvágyat! Jelenleg nálam csak a máj hibádzik. De ezek után ami késik, nem múlik. :))
Pörköltet,,jó pörköltet,, sem tud mindenki.
A gyerekeim az anyósomét,,két kézzel tolták a kis arcukba:)
Az enyémnél csak elnyammogtak😥🤣
Persze tényleg az volt a tuti:))
Én is:)
Kis hagymát,fokhagymát megdinsztelni,,bele a töpörtyű,,és sültkrumplival remek vacsi.
További ajánlott fórumok:
- Liszt, cukor, olaj, pirospaprika, krumpli, hagyma, tojás, ecet és gríz van otthon. Mit főzöl?
- Mit tegyek, hogy a hagyma ne marja ki a szemet?
- Sokan nem szeretik a telet, én imádom azt az évszakot is.
- Kell a krumplifőzelék alá hagymát pirítani?
- Ti miből tudtátok, hogy a párotok az igazi, éreztétek, hogy neki igent kell mondani? Párom megkérte a kezem, imádom, akarom őt de...
- Rászoktam a fekete sóra, imádom az ízét.